3D til SOLIDWORKS

Tag et opgør med dine gamle rutiner

Alt hvad du har brug for at vide om at skifte til SOLIDWORKS

Kontakt os

1 Det hurtige overblik

Mange af vores kunder har tidligere arbejdet i andre CAD systemer, men har valgt at skifte til SOLIDWORKS. De vigtigste faktorer i deres beslutning har været:

 • At forbedre forretningsprocesser med en fuldt integreret designplatform
 • At få en partner, som understøtter det daglige arbejde og hjælper dem med at holde sig konkurrencedygtige
 • At blive en del af det store SOLIDWORKS community, som gør det nemt at finde nye ingeniører for konstruktører med de rette kompetencer, udnytte alle ressourcer og finde og genbruge allerede udviklede komponenter i eget design.

SOLIDWORKS er en del af Dassault Systèmes, en global leder indenfor 3D-løsninger som hjælper ingeniører og konstruktører til at lykkes med innovation. Softwaren giver en intuitiv løsning til produktudvikling, analyse, kommunikation og databehandling.

2 Dokumenteret styrke og vækst

SOLIDWORKS bruges overalt! Med et stærkt fokus på brugervenlighed og tilgængelighed har SOLIDWORKS gennem årene etableret sig som førende på CAD-markedet med flere end 4.700.000 brugere i 250.000 virksomheder. En af de største ressourcer hos SOLIDWORKS er det store community og de mange netværk:

solidworks_community

Og som om det ikke var nok, har du adgang til flere end 730 hardware- og softwarepartnere, som kan hjælpe din virksomhed med at udvikle sig.

”Hvad er de primære årsager til dit skifte til nyt CAD-system?”

Dassault Systèmes SOLIDWORKS Corporation har spurgt kunder, som har skiftet CAD-system, hvorfor de migrerede til SOLIDWORKS.

Ikke overraskende spiller funktionalitet og brugervenlighed en stor rolle, men forholdet til leverandøren er uden tvivl også et vigtigt punkt.

PLM Group er Nordens største forhandler af SolidWorks med ca. 5000 kunder inden for produktudvikling og produktion i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland og Letland. Vi har i mere end 20 år hjulpet virksomheder med at udvikle innovative produkter i højeste kvalitet, hurtigere og mere omkostningseffektivt.

3d2sw_migration_chart

3 Skiftet

Det er altid en fordel at vælge et CAD-system, som er populært blandt andre virksomheder i din branche. På den måde undgår du at skulle konvertere filer fra ét system til et andet, når du kommunikerer med kunder og leverandører. Konverteringen af filer tager tid og kan ofte føre til unødvendige fejl i den daglige kommunikation.

Når vi hjælper kunder med det strategiske skifte til SOLIDWORKS oplever vi, at prioriteterne ofte er de samme, selvom kunderne er forskellige.

icon_switchPrioriteringer ved skifte:

 1. Hvordan skal eksisterende data håndteres? Hvor meget (hvis noget) skal konverteres? Hvad har fungeret for andre virksomheder? Datamigrering fra dit eksisterende CAD-system kræver en strategisk og grundig plan.
 2. Migreringsværktøjer
 3. Oplæring af CAD-brugerne
 4. Succeskriterier

Et vellykket skifte starter bredt med en kortlægning af virksomhedens behov og bevæger sig herefter mod det mere specifikke i form af detaljerede projektplaner. Start tidligt, start fokuseret og nyd alle fordelene med dit nye og effektive design- og udviklingssetup.

4. Migreringsværktøj

Vi har et nyt værktøj, som er integreret i SOLIDWORKS, og som kan hjælpe med overgangen til SOLIDWORKS.

Selvom det ikke helt er en magisk migreringsknap, så er det dog en løsning som gør, at det aldrig har været lettere at skifte til SOLIDWORKS som det nu er med 3D Interconnect.

3D Interconnect er brugbart i ethvert miljø med mere end ét CAD-system:

 • Konsulenter, som arbejder med kunder med forskellige CAD-systemer
 • Virksomheder med gamle data fra andre systemer
 • Virksomheder som ønsker at skifte fra et 3D CAD system til SOLIDWORKS

3D Interconnect er inkluderet i alle versioner af SOLIDWORKS.

3d_interconnect

Udover de nye features i 3D Interconnect, er der en række muligheder, når du skal vælge den bedste metode, afhængig af hvilken type data du har brug for at konvertere.

De fire mest anvendte metoder ved skifte til SOLIDWORKS

Direkte CAD-system eksport/import

Du kan importere originale formater fra dit eksisterende CAD-system til SOLIDWORKS, og i nogle formater får du både historik og featuretræ med. Et alternativ til dette er 3D Interconnect, hvor SOLIDWORKS nu kan åbne originale konstruktionsdata direkte fra tredjepart. Alle features bliver ikke konverteret, men der oprettes et link til originalfilen, som kan opdateres med dit eksisterende CAD-system.

Neutrale formater

Dit eksisterende CAD-system understøtter sandsynligvis eksport af STEP, IGES og SAT. Du kan bruge de indbyggede værktøjer til at reparere eventuelle fejl på importerede dele. Hvis du skal konvertere mange filer fra forskellige CAD-systemer, kan det betale sig at tage i kig på de løsninger, hvert enkelt CAD-system har til direkte konvertering samt på tredjepartsleverandører, som har specialiseret dig i konverteringssoftware. Derefter kan du bruge de indbyggede værktøjer i SOLIDWORKS til at konvertere feature by feature.

Direkte tredjepartskonvertering

Der findes en række forskellige firmaer, som specialiserer sig i konvertering af CAD-data, og som tilbyder software der kan læse ét format og overføre informationerne til et andet CAD-format – fx Cpvidia, Datakit eller Elysium.

Start forfra

Nogle gange er den bedste løsning ganske enkelt at konstruere den specifikke model igen i det nye CAD-system, så du er sikker på, at du får alle fordelene i den nye software.

5 Undervisning

Vores erfaring er, at de fleste brugere, som flytter fra et andet CAD-system, allerede har mange af de nødvendige kompetencer til at arbejde i SOLIDWORKS. Derfor anbefaler vi, at vi sammen skræddersyr en kursusplan baseret på brugernes behov.

Planen giver mulighed for at fokusere på de kompetencer, som er relevante for jeres produkt og industri. Samtidig giver vi de erfarne CAD-brugere præcis hvad de har brug for at vide, uden at gentage alt det, de allerede kan.

education_lecture

Vi har også en bredt udvalg af faste kurser, som bliver holde løbende på vores kontorer. Tag et kig på vores kursuskatalog

SOLIDWORKS terms
Basic Part Modeling
Thin Walled Parts
Configurations
Repairing Parts
Assembly Modeling
Sweeps
Multi body Solids
Large Assembly Considerations
Top-Down Assembly Modeling
Drawing Sheets and Views
Assembly Drawing Views
BOMs and Design Tables

 Eksempel på et skræddersyet 5-dages SOLIDWORKS-kursus for erfarne brugere

6 Succeskriterier

Gennem tidligere projekter hos kunder, der har skiftet CAD-system, har vi gjort os en række erfaringer med, hvordan man sikrer en vellykket overgang, og vi hjælper dig selvfølgelig med at finde et setup, hvor skiftet til SOLIDWORKS bliver så smertefrit som muligt. Et par gode råd:

Gør det til en prioritet fremfor en tvungen opgave

Obligatoriske ændringer kan føre til irritation og utilfredshed. Undgå at påtvinge medarbejderne flere store ændringer på én gang – ”hvi du har flere end tre prioriteringer, så har du ingen”. Giv dem tid og frihed til at tilpasse sig den nye situation uden alt for mange distraktioner.

Gør det enklere (ved at få nogle andre til at løfte det tunge læs)

Leverandører som PLM Group kan løse en række opgaver hurtigere og billigere end hvis du skal bruge dine egne ingeniørers tid; fx udarbejdelse af skabeloner, installation af servere eller administration af licenser.

Fokusér på at tilpasse jeres egne processer og lad PLM Group tage sig af arbejdet i kulisserne for at få det hele til at køre. Vi har trods alt gjort det i mere end 20 år.

Vi kan hjælpe dig med at:

 • Administrere projekteteducation_help
 • Vælge den bedste strategi for et skifte til nyt CAD-system
 • Definere et overgangsprogram bestående af pilotprojekt, tests, implementering og oplæring

7 Det siger kunderne

Det siger vores kunder om skiftet:

Image

"We should have introduced SOLIDWORKS several years ago, but we feared the transition. The fear has turned out to be unfounded, because in SOLIDWORKS we have our own custom automated importing processes and now we use engineering data from earlier CAD systems as well. We’ve got huge time savings compared to our old software solution, and made a big leap in minimizing risks of errors." - Mikk Noorkõiv, R&D Engineer, Cleveron

Kontakt os for en snak om mulighederne

Vi kan hjælpe dig til at øge omsætningen, sænke omkostningerne og reducere forretningsmæssige risici

Send os dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os

Lars

Henrik Østergaard
Tlf. +45 70 22 22 80
Country Business Manager, PLM Group