4 genveje og mouse gestures du skal kende

Lennart Tinndahl

 

Lennart Tinndahl
Technical Consultant

 

Der findes en lang række genveje og tilpasningsmuligheder i SOLIDWORKS, som kan spare dig for unødige museklik. Jeg har samlet et par af mine favoritter til dig i artiklen her.

 

1)  Tilpas dine mouse gestures

Når du arbejder i SOLIDWORKS kan du benytte dig af mouse gestures, som er genveje indbygget i musen. Hold højre museknap nede og bevæg musen en smule, så kommer der forskellige genveje frem. Disse kan du naturligvis selv tilpasse samt ændre antallet af genveje (du har op til 12). Gå ind i Tools ➔ Customization og klik på mouse gestures. Her kan du slå det til og fra (billede 1), ændre antallet af aktive mouse gestures (billede 2) samt tilpasse hvad der skal være på de forskellige felter.

 

2) OK + Cancel

En af de tilpasninger jeg anbefaler i mouse gestures er at sætte OK og Cancel op som genveje. På den måde sparer du den evindelige tur op i højre hjørne. Du finder dem under kategorien Others.

3) Zoom

Jeg fortsætter i genvejstemaet, men nu kommer vi til tastaturgenveje: For at zoome ud kan du trykke Z, hvis du vil zoome ind trykker du SHIFT+Z, og ved at trykke på F tilpasser du din 3D-model (eller tegning) til skærmen, så du kan se den hele. En lille advarsel: Pas på du ikke trykker CTRL+Z, så fortryder du nemlig i stedet din seneste ændring.

4) S-tasten

Og til sidst en klassiker: S-tasten. Med den får du din Shortcut Bar frem lige ved siden af din cursor. Det er en rigtig god genvejstast at benytte sig af, fordi den giver adgang til forskellige menuer, alt efter hvad du foretager dig i SOLIDWORKS. S (shortcutkey) kan bruges i part, sketch, samling eller tegningsmiljøet. Med S-tasten får du dermed adgang til virkelig mange kommandoer uden ret meget ekstra arbejde.