4 hurtige tips til SOLIDWORKS PDM

Lennart Tinndahl

 

Lennart Tinndahl
Technical Consultant

Et effektivt PDM-system er guld værd for en virksomhed. Derfor kommer her fire tips til dig, der arbejder i SOLIDWORKS PDM.

1) Fortryd med CTRL-Z

Fra og med 2018 har det været muligt at benytte sig af CTRL+Z (fortryd) hvis man laver en fejl i forbindelse med design af profilkort i PDM. I tidligere versioner var man nødt til at reloade sit arbejde fra sidste save point og begynde derfra. Jeg gemte ret ofte inden 2018… Det er heldigvis ikke længere nødvendigt.

2) Offline eller online?

Hvis du oplever at dine mapper i PDM er blevet blå, er det ikke et nyt modigt designtiltag fra drengene hos Dassault. Det skyldes, at din vault er sat til at være off-line – noget du muligvis har sagt OK til i forbindelse med et log-in problem. Løsningen er enkel: Gå op i Tools ➔ Work On-line. Så skulle dine mapper gerne blive grønne, og du kan arbejde med de nyeste filer igen.

3) Fra ikoner til detaljer

Oplever du at dine mapper i PDM vises som store ikoner i stedet for at vise detaljer? Det kan heldigvis løses ret nemt: Sæt dit view til detail og klik på Organize➔ Change folder and search option (billede 1). Klik derefter på View og Apply to all folders (billede 2). Hvis det ikke fungerer, kan det skyldes, at du ikke har de nødvendige rettigheder eller at den registry key, der skal styre det, er korrumperet. I begge tilfælde skal du have fat i din IT-afdeling.

 

4) Oprydning i færdiggjorde tasks

Hvis man har PDM benytter man sig ofte af muligheden for at automatisk at generere pdf’er, dxf’er eller andre filtyper, hvilket jo er en god ting. Men hvis man ikke rydder op i listen over genererede filer, kan det medføre et meget lange svartider i systemet. Heldigvis er der et simpelt fix til at forebygge det.

Gå ind i dit PDM administratormodul, find Tasks og åbn din Task list Hvis du trykker på Options (billede 1) får du nu mulighed for at reducere antallet af færdiggjorte tasks, der bliver vist (rød firkant).

Man får sjældent brug for at gå mere end 100 tasks tilbage. Skulle uheldet være ude og din liste er blevet så lang, at svartiden er uudholdelig, så har jeg naturligvis også et SQL-fix til det. Men hvis du går ind og retter i SQL ‘en og laver en fejl, kan det medføre alvorlige problemer for dit PDM-system – endda at systemet helt holder op med at fungere. Derfor vil jeg ikke dele det her, men i stedet bede dig om at kontakte din lokale SOLIDWORKS support, så det kan blive udført under kyndig vejledning fra en supportmedarbejder.