5 smarte muligheder til søgning og markering af komponenter

Helena Eidgarde

 

Helena Eidgärde
Technical Consultant

 

Der findes mange gode værktøjer i SOLIDWORKS, som gør det let at markere og vælge komponenter. Jeg har samlet en lille guide til nogle af mulighederne her.

 

1. Select

Værktøjet ”Select” giver dig mange forskellige muligheder. Du kan for eksempel markere komponenter baseret på størrelse eller via ”select mated to”, som giver dig et godt overblik over, hvilke komponenter der er mated til den valgte komponent.

Klik på den komponent, du vil have informationer om, så vil de komponenter den hænger sammen med, blive markeret i grafikken og i featuretræet.

2. Skjul komponenter med TAB

En anden smart mulighed: Med TAB-tasten kan du hurtigt skjule komponenter i grafikken. Det gør du blot ved at holde TAB inde mens du fører cursoren over de komponenter, du vil skjule. Hvis du vil vise dem igen, bruger du ”Shift+ TAB” og fører igen cursoren over områderne.

3. Show Hidden Components

Hvis du er usikker på, om du har fået markeret alle skjulte komponenter (eller bare vil se, hvilke der stadig er skjult), kan du bruge ”Show Hidden Components”. Her veksler du mellem det, der er skjult og det, der er synligt. En anden metode er at tjekke featuretræet – her vil ikonerne for skjulte komponenter være gennemsigtige.

4. Previous Selection

Man kan af og til være uheldig at få klikket i grafikområdet, efter man har brugt tid på at markere en lang række komponenter. Når det sker, bliver alt afmarkeret. Det kan dog nemt løses ved at højreklikke og vælge ”Previous Selection”. Så får du din tidligere markering tilbage.

5. Command Search

Et sidste smart værktøj, jeg vil vise dig, er muligheden for at søge efter specifikke kommandoer. Du finder søgefunktionen i øverste højre hjørne i SOLIDWORKS. Tjek først at funktionen er indstillet til at søge på Commands.

Herefter kan du søge efter den ønskede kommando. Hvis du klikker på øjet, bliver kommandoen fremhævet i menuen. Du kan også klikke på kommando-ikonet for at starte det med det samme.

Hvis en kommando mangler i din menu, kan du tilføje den direkte fra søgefunktionen via drag and drop.