Analyse This!

Er du også blandt dem der helst ikke vil undersøge om din konstruktion kan holde vha. SolidWorks, fordi du syntes at det er kompliceret og svært at forstå? Foretrækker du i stedet for at bruge et mere holdbart materiale eller øge konstruktionen dimensioner?

SimulationXpress vil hjælpe dig med at identificere potentielle problemer tidligt i din udviklings- og konstruktionsproces, give dig et hurtigt svar på spørgsmålet om du er på rette vej i dit design og om du vil kunne fjerne materiale uden at miste stivhed og styrke i dit emne.

Selvfølgelig har du ikke de samme muligheder i SimulationXpress som indgår i SolidWorks Premium, men alligevel kan den give dig et godt fingerpeg om du med din konstruktion er på vej i den rigtige retning.

Under analyseprocessen lægger du laster og faste indespændinger ind på komponenten på en måde der svare til de belastninger emnet bliver udsat for under brug. Ved hvert valg får du en
fremragende grafisk assistance til at afveje forskellige muligheder i forhold til hinanden. Materiale valg og data er naturligvis vigtige og du kan vælge et materiale fra materialedatabasen i SolidWorks eller du kan definere din eget. På www. matweb.com kan du finde data få mere end 84.000 forskellige materialer og deres fysiske egenskaber.

Efter at SimulationXpress har lagt et beregningsgitter (finite elementer) ud over emnet og udført beregningen, får du en animation som viser hvordan emnet deformeres under den givne last og ser denne belastning korrekt ud kan du få 4 resultatplot; spændinger ifølge von Mises, forskydninger, deformation og sikkerhedsfaktor.

Du har mulighed for øjeblikkeligt at producere en rigtig professionelt udseende rapport i Word-format med dit firmalogo, og alle de oplysninger (input og output) som analysen indeholder, eller hvorfor ikke lade SimulationXpress skabe en eDrawing med alle de plot der er nævnt ovenfor.

Som om dette ikke var nok, kan du i næste trin optimere dit emne med dimensioner i modellen som variable, max spændinger, forskydning eller sikkerhedsfaktor som parameter.

SimulationXpress er et fremragende værktøj til at støtte dig og øge din sikkerhed i udviklings- og konstruktionsprocessen.