Dit eget stykke af sky’en

I en af vores første blog’s skrev jeg om ”Cloud Computing” (SolidWorks går efter Sky’en). Nu kan du få dit eget lille stykke af sky’en, i form af en tjeneste der hedder ”Dropbox” og det er helt gratis.


Dropbox er til alle os der er trætte af at slæbe vores filer med alle steder på en USB-Memory Stik. For hvem af os har ikke prøvet, at skulle have nogle billeder eller dokumenter med hen et eller andet sted, for så at komme i tanke om at USB-Memory Stik’en stadigvæk sidder hjemme i computeren.Dette problem kan du nu løse med Dropbox!

Dropbox er det mest elegante og nemme file-synkroniserings værktøj jeg nogen sinde har brugt, det er lidt en blanding af Google Documents (docs.google.com) og Microsoft Synchronize, bare meget nemmere. Dropbox findes i 3 udgaver:

  • Dropbox Basic – med 2GB harddisk plads, som er gratis og du har endda mulighed af at få mere plads (helt op til 8GB) ved at ”invitere” andre til Dropbox siden.
  • Dropbox Pro 50 – med 50GB harddisk plads, som koster $9,95 pr. mdr.
  • Dropbox Pro 100 – med 100GB harddisk plads, som koster $ 19,99 pr. mdr.

Jeg er dog overbevist at man kan komme rigtig langt med Dropbox Basic udgaven.

Servicen gemmer filerne med stærk kryptering på flere servere i Amazon’s S3 service og det fungerer på både Windows, Mac og Linux.

Efter at du har registreret dig på deres hjemmeside www.dropbox.com
, downloader og installere du Dropbox Klient Programmet, som skaber en folder i din dokument folder ved navnet ”My Dropbox”. I denne folder gemmes de ønskede dokumenter og disse synkroniseres derefter med din Dropbox på nettet, hvilke du dermed kan tilgå alle de steder hvor du har internet adgang enten via den web-baserede brugerflade eller ved at installere Dropbox Klient Programmet.
God fornøjelse, min USB-Memory Stik bliver i hvert fald ikke brugt ret meget længere, efter at jeg er begyndt at bruge Dropbox.