eDrawings GO!

Pokémon GO har de seneste måneder gået sin sejrsgang over hele verden. Mange har – udstyret med smartphone og gode vandresko – forsøgt at fange så mange som muligt af de små digitale skabninger.

Mange har været imponerede af AR (Augmented Reality) funktionen, som findes i spillet. Det er denne funktion som gør, at man kan se de digitale figurer som en del af omgivelserne og på den måde kombinere den virtuelle og virkelige verden.

Vidste du, at denne funktion også findes i appen til eDrawings? Den har faktisk været tilgængelig siden 2013.

Pokemon1

 

Generelt kan AR applikationer inddeles i to kategorier:

  1. Markør-baseret/billedgenkendelse
  2. Lokation (eller GPS) baserede applikationer

eDrawings appen benytter Markør-baseret AR-teknologi. Markøren har et unikt mønster (i form af en QR-kode). Denne information benyttes til at skalere, lokalisere og orientere visningen af den virtuelle model i de virkelige omgivelser. Når ma bevæger sig med kameraet vil størrelsen, placeringen og orienteringen af objektet ændre sig.

AR er tilgængelig i eDrawings appen til både Android og iOS.

 

Hvordan benytter man AR i eDrawings?

  1. Åbn den ønskede model i eDrawings appenPokemon22. Tryk på AR knappen i venstre side af skærmen

pokemon3      3. Vælg Get Marker

pokemon4

4. Du får nu en QR kode. Denne kan enten sendes via e-mail, udskrives eller man kan benytte en anden enhed til at scanne koden direkte på skærmen.

pokemon55. Man kan derefter zoome, rotere, panorere og måle på 3D modellen i AR visningen.

pokemon6

 

Udover at det er en sjov og innovativ måde at præsentere sit produkt på, så er det også særdeles nyttigt inden for arkitektur, konstruktion og design, hvor det er praktisk at kunne placere strukturer og produkter i virkelige omgivelser før de bygges eller produceres.

Se også denne video, som viser eDrawings og AR i brug.

 

Du kan hente eDrawings her:

eDrawings til Android

eDrawings til iOS