Favorit funktioner fra SW 2023

Sommeren er ofte lig med grill på terrassen, varme dage og strandture.
Men når man er en del af SOLIDWORKS-fællesskabet, ved vi alle hvad denne tid på året betyder: Beta versionen bliver udgivet!
Det betyder også, at jeg selvfølgelig deler mine favorit funktioner fra SW 2023. 

Mens vi venter på den endelige udgivelse, har jeg de seneste uger testet og udforsket Beta versionen. Jeg vil her dele nogle af mine favorit funktioner fra SW 2023, som jeg mener vil gavne os SOLIDWORKS-brugere. Til efteråret 2022 bliver SOLIDWORKS 2023 tilgængelig for alle, der har en licens.  

Spar en masse tid, når du arbejder med multibody parts og bruger move/copy kommandoen

Forestil dig, at du sidder og arbejder med multibody parts, bruger Move/Copy Bodies kommandoen og har brug for at lave en ændring. Det krævede tidligere en redigering af funktionen – det behøver du ikke længere. I SOLIDWORKS 2023 vil der automatisk blive tilføjet dimensioner, så du kan flytte komponenten ved blot at ændre dimensionerne – ligesom alt andet.

Nu behøver du ikke længere at beregne og dimensionere, når du arbejder med Sheet Metal

Sheet metal symmetric

I Sheet Metal, er der nu mulighed for at tilføje symmetrisk materiale. Det betyder, at du ikke længere behøver at beregne og dimensionere de forskellige buer afhængigt af, om de er på indersiden eller ydersiden af pladen. Nu skal du blot fokusere på centerlinjen og gøre materialet symmetrisk – og alle indvendige radier vil få samme størrelse. Smart, ikke?

Færre klik, når du arbejder med store samlingskonstruktioner

Jeg har gemt det bedste til sidst. Denne nye funktion er én af mine favoritter. SOLIDWORKS har lyttet til vores bønner og har nu gjort processen med at bruge load component automatisk – hvilket betyder færre klik og et lettere workflow.

I den tidligere version var vi nødt til at beslutte, hvornår vi skulle bruge Load component lightweight m.m. på baggrund af vores erfaringer. Med SOLIDWORKS 2023 er der mulighed for at lade SOLIDWORKS automatisk at vælge indstillingerne ved indlæsning af samlinger, afhængigt af hardware- og modelkompleksitet.

Nu finder SOLIDWORKS selv ud af, om komponenter skal åbnes som lightweight
Vi behøver ikke længere at gøre det manuelt og vælge Set lightweight to resolved eller Set resolved to lightweight – dette kører automatisk i baggrunden, og vi kan i stedet fokusere 100% på vores design.

Hvis du stadig foretrækker at styre dette manuelt er muligheden der selvfølgelig stadig. 

‘Good to know’ omkring SOLIDWORKS 2023

SOLIDWORKS Copy Settings Wizard, har ændret navn til SOLIDWORKS Settings Wizard og indeholder nu en mulighed for at nulstille indstillinger.
Når du installerer og kører den nye version af SOLIDWORKS på en maskine med tidligere versioner, kopierer den nye version automatisk indstillingerne fra den tidligere version.
Nu er der en hurtig og let mulighed for at sætte alle indstillinger til SOLIDWORKS 2023 standard indstillinger.

Har du spørgsmål om SOLIDWORKS? Så tøv ikke – tag fat i os, så hjælper vi dig. For flere nyheder om SOLIDWORKS kan du følge vores YouTube-kanal.

Se også min video, hvor jeg viser de ovennævnte features: