Med 3DEXPERIENCE kan du nemt og hurtigt finde de filer du har brug for. Dette kan gøres fordi man i 3DEXPERIENCE tagger sine filer, i stedet for at bruge den klassiske mappestruktur.

Find dine filer på få sekunder i skyen med tagging

Vi drømmer alle om at vi nemt og hurtigt kan finde de filer vi har brug for, i forbindelse med et bestemt projekt – Sandheden er dog at vi bruger store mængder af tid på at lokalisere hvor vores filer er gemt. Hvad nu hvis man kunne tagge/indeksere sine filer nemt – Samt få dem få serveret i en brugervenlig oversigt når man havde brug for dem? Det lyder måske urealistisk, men det findes allerede og er endda cloudbaseret, tillad mig at præsentere: 3DEXPERIENCE.  

3DEXPERIENCE-platformen kan du opbevare data i kollaborative miljøer, alt ved sammen ved hjælp af værktøjer som du får med Collaborative Industry Innovator-rollen. 

Collaborative Space er der hvor du gemmer dine data. Det kan indeholde enorme mængder data, og kan altid øges, hvis dette er nødvendigt. Her bliver dine filer gemt, men alligevel er de ikke organiseret i en mappestruktur. Det kan lyde mærkeligt, men det er faktisk meningen. Det er nemlig ikke her du skal gå hen, når du skal administrere dine filer.

I stedet tilbyder 3DEXPERIENCE en række separate værktøjer, der gør det nemt og hurtigt at få adgang til dine data. Et vigtigt værktøj, når du starter, er Bookmark Editor-appen, som du skal bruge til at bookmarke dine filer med. En anden måde er at bruge 3DSearch-appen, men det vil jeg komme ind på i et andet blogindlæg. 

 

Tag dine filer med Bookmark Editor-appen

Når du skal lave din bookmark-struktur i 3DEXPERIENCE kan det sammenlignes med at opsætte en mappestruktur på et delt netværksdrev – Der er der dog en række forskelle. Bookmark-metoden giver dig en lang række friheder og gør også at dine filer kan findes nemt & hurtigt.

Du skal se dine bookmarks ligesom tags når noget skal indekseres. I stedet for gemme dine filer i én mappe, giver du dem et eller flere tags, på den måde kan du nemt finde dine filer igen. En fil kan derfor have flere tags, uden at skulle være gemt i flere mapper. 

Dine bookmarks er i Bookmark Editor-appen organiseret som enten:  

  • Bookmark Workspaces 
  • Bookmark Folders 

Bookmark Workspace er den øverste mappe, mens at Bookmark Folders er undermapper. Dine filer kan indekseres i både Workspace og Folders, lad os se på hvordan det ser ud: 

 

Administrer og del nemt dine Bookmarkede filer

De filer, der har et bookmark, kan nemt blive delt med andre brugere i din organisation. Da det er muligt at give en fil flere bookmarks, kan forskellige brugere oprette flere strukturer og reorganisere bookmarks som de ønsker det. Den enkelte bruger får derfor mulighed for at opsætte sit eget system. 

 

I Bookmark Editor-appen kan du foretage dig en lang række ting såsom:   

  • Se og ændre meta-data 
  • Se og ændre designstadie  
  • Oprette fil-revisioner eller ‘branches’  
  • Se filstrukturen
  • Og meget mere 

Du kan også kombinere det med andre apps på 3DEXPERIENCE-platformen ved at drag-and-drop det bestemte indhold – for eksempel til 3DPlay-appen for at se filerne, eller til de cloudbaserede design-apps som xShape og xDesign – Mulighederne er mange.

Du kan også abonnere på specifikke dokumenter, på den måde kan du holde dig opdateret med opdateringer og ændringer i det pågældende dokument. Hvis du gør det, får du en meddelelse, når der er foretaget en ændring, såsom en ændring af designstadie, eller hvis der oprettes en ny revision baseret på denne fil. 

 


Læs også: Sådan brugte Passila Bicyles 3D-CAD til at designe deres cykler


 

Integrer Bookmark Editor i SOLIDWORKS

Hvis du arbejder med skrivebordsudgaven af SOLIDWORKS har du adgang til alle de samme funktioner fra SOLIDWORKS ved hjælp af 3DEXPERIENCE add-in’et. Vælg 3DEXPERIENCE fra ”task pane” for at logge på din bruger. Du vil dernæst finde de apps, som du også ville finde på platformen, inklusiv Bookmark Editor-appen med alt indhold fra din organisation.

Når du opretter en ny fil i SOLIDWORKS, eller når du arbejder med en fil der ikke er blevet gemt på 3DEXPERIENCE-platformen, har du mulighed for at bookmarke filen før at du gemmer filen på platformen.  Via add-in’et skal du blot vælge ”Save with options” og dernæst åbner en boks med yderligere muligheder, hvor du kan vedhæfte en eller flere filer til et allerede eksisterende bookmarks. 

Vælg en cloud-løsning og spar tid på at administrere dine filer

Flytter du dine data til en cloud giver det dig en frihed og fleksibilitet til at navigere i dine filer, som ikke kan matches af den konventionelle fil- og mappestruktur på skrivebordet.

3DEXPERIENCE-platformen bogmærker du dine filer. På den måde kan du altid finde det du leder efter på få sekunder. Platformen kan tilpasses til dine præferencer, og det er nemmere end nogensinde at gemme, dele og redigere dine filer. 

Vil du høre mere om at 3DEXPERIENCE kunne være noget for dig eller for din arbejdsplads? Så tøv ikke med at kontakte os med det samme!

 

 

  

Jonas Järpestad  
Technical Specialist