Julepynt i SolidWorks

Wauw… der blev jeg lige overhalet indenom med 300 km i timen. En time efter jeg har opfordret alle SolidWorks brugere til at lave e-julekort i SolidWorks, dumper der en pressemeddelelses ind i min indbakke.

MOEF, en af vores gode SolidWorks kunder, har assisteret Georg Jensen med årets julepyntskollektion.

Du kan læse hele pressemeddelelsen forneden. Man tag også et kig forbi MOEF,s hjemmeside på http://www.moef.dk/. Det er helt bestemt et besøg værd.

MOEF forbinder traditionelt håndværk med 3Dteknologi for Georg Jensen

MOEF A/S har assisteret livsstils- og smykkeproducent Georg Jensen med optegning af årets julepyntskollektion, Johanne, i SolidWorks.

PRESSEMEDDELELSE 20. december 2010
Georg Jensen rettede henvendelse til MOEF, da de skulle have dokumenteret og optegnet deres julepynt for 2010 i 3D. Design Director hos Georg Jensen Living, Rebekka Uth, henvendte sig med en række blyantstegninger, som skulle tegnes i 3D.

3D-tegningsmaterialet skulle hovedsageligt bruges internt, fordi Georg Jensen dermed havde hovedmål på emner, emnets vægt og et sammenligningsgrundlag for kvalitetskontrol, når de modtog de færdige produkter fra producenten i Kina.

Vi satte os sammen med Rebekka Uth for i fællesskab at udvikle 3D-tegningerne i SolidWorks. Rebekka havde strenge krav til overholdelse af formsproget, og et af kravene til udformningen var, at 3D-tegningerne skulle have et organisk udtryk. Det var bestemt en udfordring at modellere op i 3D ud fra Rebekkas formsprog, men vi trak på vores tidligere erfaring med udvikling af 3Dtegningsmateriale til designprodukter. Med SolidWorks opnåede vi den ønskede detaljegrad og det tiltænkte udseende.

Da 3D-tegningerne forelå, fik vi Damvig Develop A/S, som bl.a. er specialiseret i fremstilling af SLA-prototyping, til at fremstille en SLA-prototype i meget høj detaljegrad. Ud fra vores 3D-filer og Damvigs SLA-prototype kunne kvalitetsafdelingen hos Georg Jensen godkende emnerne. De kunne desuden derefter, på baggrund af vores 3D-filer, fremstille produktionsformene til julepynten.

Julepynten er at finde i dette års julesalg hos alle landets stormagasiner og detailhandlere.

“Jeg har været utrolig glad for samarbejdet med MOEF, som har været fantastiske til at tegne og modellere produkterne op i SolidWorks. Det var virkelig en super svær udfordring, at de skulle omsætte mine asymmetriske og organiske håndskitser til 3D-form.

De har formået at skabe et smukt og levende udtryk, der er helt i tråd med Georg Jensens organiske designsprog og høje æstetiske krav.”