Sæt lys i din græskarlygte med SOLIDWORKS Composer

Anne


Jonas Sörell

Technical Consultant

 

SOLIDWORKS Composer er et supereffektivt værktøj, når der skal produceres illustrative og letforståelige animationer og renderinger. Men af og til kan man få brug for at skabe billeder, der er ekstra visuelt tiltalende.

SOLIDWORKS Composer har heldigvis også masser af værktøjer til denne type opgaver – tilføjelse af ekstra lyskilder, underlag, skygger, ændring af fokuspunkt… Listen er lang.

I denne blogpost skal vi se på en af disse features, som desværre ofte bliver overset: Render-indstillingen GLOW. Du finder den under Lightning-sektionen i Render tab.

Førstehåndsindtrykket for mange, der aktiverer funktionen er at ”alt lyser bare”. Det er jo ikke så brugbart. Derfor vil jeg nu vise dig, hvordan du kan bruge funktionen kontrolleret, så du får det ønskede resultat.

I eksemplet bruger jeg – i anledning af Halloween – et græskarhoved, som jeg vil tilføje lysende øjne og mund, så den bliver ekstra uhyggelig.

Hvis du selv vil teste SOLIDWORKS Composer og de mange cool features, kan du få en SOLIDWORKS Composer trial lige her.

Før og efter:

Lad os se på, hvordan man gør…

Glow-funktionen tilføjes som udgangspunkt på hver enkelt farve, du kan se i din visning. Det inkluderer selve emnet, refleksionerne på emnet, underlaget, baggrunden osv.

Jo lysere farven er, jo mere lyser den op.

Med den viden kan vi justere farvernes styrke, så de modsvarer den glød, vi ønsker.

Baggrunden i visningsområdet er ofte meget lys, eller endda helt hvid, og det betyder at glow-effekten også bliver tilføjet på baggrunden. Det resulterer i, at hele billedet bliver meget lyst, og emnets kanter bliver slørede.

Ved at tilføje en mørkere baggrund undgår du at baggrunden påvirkes af glow-funktionen, og du kan nemmere kontrollere glow på selve emnet.

 

Sådan gør du:

For at få øjnene til at gløde uhyggeligt, skal de være lysere end resten af græskarret. Det samme gælder munden. I dette eksempel er græskarret hult, så først skal vi skabe en form for geometri, som kan absorbere glow-effekten.

Vi kan nøjes med en simpel kugle til at udfylde det hule græskar, men du kan skabe så mange grundformer, som du har brug for. Du finder værktøjet i Geometry-fanen ➜ Primitives. Når en grundform er oprettet, kan du se den i din Assembly Tab sammen med resten af geometrierne.

Når geometrien er oprettet, kan du placere den som ønsket.

Jeg vil gerne have mit græskar til at stråle i en lys, gul tone i stedet for hvid, så jeg ændrer farven.

Nu ser græskarret godt nok gult ud indvendigt, men det er stadig lidt kedeligt, og ikke den uhyggelige lysende Halloween-pynt, jeg ønsker mig. Derfor bruger jeg Emission-funktionen til at øge lysstyrken. Emission er en emnespecifik funktion, så husk at markere kuglen først. Når Emission er sat til 60% ser resultatet således ud.

På denne måde bliver kuglen bliver lysere, men beholder noget af den gule tone. Nu mangler vi bare at aktivere glow-effekten.

I Property Panel kan du justere på Glow Intensity, hvis du vil have endnu større effekt.

 

God Halloween!

 

Lige kan du få store besparelser på en lang række softwareløsning – inklusiv SOLIDWORKS Composer.

Læs mere om tilbuddet