Modellér din egen Audi R8 i SolidWorks.

Det tager kun 12 timer og 5 minutter, eller det gør det i hvert fald for Dan Lavoie fra Quebec, Canada. Vil du gerne se hvordan, kan du følge ham på denne 5 minutters video.

Vil du gerne lære hvordan han gør, kræver det 12 timer 5 minutter, og ”lidt” mere.
I starten af september sidste år var jeg på jagt efter et rigtig godt overflademodellerings eksempel og faldt over Dan’s hjemmeside, med overskriften “Here’s a Quick Way To Master SolidWorks Surface Modeling With This Car Tutorial”. Dengang var der ikke andet end et par billeder på siden og en formular hvor man havde mulighed for at indtaste sin e-mail adresse, så man i en ugentlig e-mail kunne følge, hvor langt han var nået med videomaterialet.
Endelig i oktober kom så en e-mail, med beskeden om at han var ved at være færdig og at man nu kunne forudbestille DVD’en på hans hjemmeside. Jeg må indrømme at det ikke tog mig lang tid at udfylde min bestilling og sende den af sted.
Så nu var det bare at vente, og sådan en ventetid kan godt nok blive lang. Men efter lidt mere end en uge lå der en DVD i min postkasse, og ved første øjekast må jeg nu sige blev jeg lidt skuffet, der var nemlig ikke andet end en DVD, selvfølgelig med pænt cover og pænt påtryk, men ellers intet.
Efter at have lagt DVD’en i PC’en og installeret den medfølgende videoafspiller, blev jeg dog meget positivt overrasket.
Den består af 50+ videoclips (sekvenser) som nøje gennemgår hvad der skal til for til sidst at modellére en Audi R8 op. Og ja, jeg kan vist godt krybe til korset og indrømme at jeg brugte lidt mere end 12 timer og 5 minutter.
Er du interesseret i at modellére din egen Audi, skal du dog være opmærksom på at materialet ikke gennemgår SolidWorks funktionernes brug i detaljer, men viser hvordan funktionerne kan bruges for at modellére en bil. Og det er helt klart en fordel at have lidt kendskab til overflade modellerings funktionerne i SolidWorks inden du går igang.

Det er Dan selv der taler på video’erne, så det hele forgår på engelsk og det kan for nogle være en ulempe, han går dog så langsom og metodisk frem så selvom ens engelsk kundskaber er meget begrænset kan man sagtens følge med.
Og ja, selvfølgelig er det ikke helt gratis, men jeg mener helt klart man får ”smæk for skillingerne”.
Den eneste rigtige ulempe ved materialet er at du kun kan installere det på én computer, da den videoafspiller der brugs til at se video’erne med kun kan installeres én gang med den installationskode der følger med.
Skulle du dog komme ud for den situation at den computer du bruger enten bryder ned eller skal re-installeres, kan du sagtens kontakte Dan på info@solidworksaudir8.com og få en ny installationskode tilsendt.

Jeg fik i sidste uge en kort snak med Dan og spurgt ham om hvorfor han egentlig havde lavet denne undervisningsvideo og om der er nyt på vej.

Til spørgsmålet om hvorfor han havde lavet den fik jeg svaret:

”….efter at jeg har arbejdet med ”Solid” delen af SolidWorks i nogle år trængte jeg til at få lidt mere fleksibilitet i mine modeller og valgte derfor at kaste mig ud overflademodellering. Så jeg søgte på internettet kun for at blev skuffet over hvor lidt materiale om overflademodellering der egentlig var tilgængelig.Efter en masse ”prøven mig frem”, fik jeg en god forståelse af hvad overflademodellering i SolidWorks er og besluttede mig at starte med at modellere denne Audi R8 for sjov som et sideprojekt. Jeg er sidenhen blevet opfordret til at lave undervisningsmateriale med baggrund modellen og dette resulterede så i denne undervisningsvideo…”

På spørgsmålet om der er noget nyt på vej svarede han:

”Ja, lige i øjeblikket er jeg i gang med at modellere en Lamborghini Gallardo og det projekt forventes at udkomme i maj 2010.
Udover dette har jeg gang i en masse andre projekter, men disse holder jeg på nuværende tidspunkt for mig selv…”

Er du interesseret i SolidWorks og biler og vil du gerne lære noget nyt indenfor SolidWorks Overflademodellering, kan jeg kun anbefale at du tager et kig på http://www.solidworksaudir8.com/.

For mere information Michael P. Skytte (mps@sdh.dk)