Online-aktivering af licenser – sådan gør du

Lars Haaland

Lars Haaland
Technical Consultant

 

 

Har du nogensinde haft brug for at flytte din stand-alone SOLIDWORKS licens fra én PC til en anden? Det kan godt være lidt bøvlet, men der findes faktisk en anden løsning, som kan gøre det mere simpelt for dem, der fx jævnligt har brug for adgang til licensen skiftevis hjemme og på jobbet.

Din SOLIDWORKS stand-alone licens kan flyttes mellem computere. Med den traditionelle maskinaktivering er licensen knyttet til den specifikke PC, og hvis du skal bruge licensen på en anden enhed, skal den først deaktiveres. Men fra SOLIDWORKS 2018 og frem kan du aktivere licensen online, så den følger dig som bruger i stedet for. Med Online Licensing er licensen forbundet med din SOLIDWORKS brugerkonto, og det giver mulighed for fx at tilgå licensen hjemmefra uden at skulle huske at deaktivere den på jobbet først.

Formålet med online aktivering er at give dig som bruger nemmere adgang til en specifik stand-alone licens på tværs af flere enheder, og det er en god mulighed for dem, der ønsker at tilgå licensen på flere computere.

Den traditionelle maskinaktivering findes dog stadig, så hvis du foretrækker den, kan du sagtens fortsætte som hidtil. Brug den metode, som passer bedst til jeres behov. Du kan også skifte mellem maskinaktivering og onlineaktivering, eller aktivere nogle produkter på den ene måde og andre produkter på den anden.

Bemærk dog, at onlineaktivering ikke er en optimal løsning, hvis I er flere brugere, som deler den samme stand-alone licens. I den situation er en netværkslicens et bedre valg.

Onlineaktivering kræver internetadgang, men der er en indstilling, som gør licensen offline i op til 30 dage.

Onlineaktivering er tilgængelig for alle SOLIDWORKS produkter med stand-alone licens, bortset fra SOLIDWORKS PDM. Netværkslicenser er heller ikke understøttet endnu.

 

Hvordan ændrer jeg min licens fra maskinaktivering til onlineaktivering?

Det kræver en smule forarbejde at ændre en licens fra maskinaktivering til onlineaktivering.

Sådan gør du:

  1. Åbn SOLIDWORKS 2018 og deaktivér licensen via Help > Deactivate License. Følg guiden i programmet. Licensen er herefter klar til at blive aktiveret online. 
  2. En administrator skal herefter tildele licensen til dig samt ændre aktiveringsmetode til “Online activation”. Det gøres ved herefter logge ind i SOLIDWORKS Admin Portal, som findes under brugernavnet på my.solidworks.com.
  3. Næste gang du åbner SOLIDWORKS, skal du logge ind med dit SOLIDWORKS ID og password, og licensen er nu klar til brug. 
  4. Ikonet her viser, at du er logget ind.
  5. Det er også her, du gør licensen offline, hvis du har brug for det.