Så er SolidWorks 2013 frigivet …næsten!

I sidste uge frigav Dassault Systèmes SolidWorks Corp. den nyeste udgave af SolidWorks eller næsten. For den udgave, der er blevet frigivet, er SolidWorks 2013 PreRelease 1, som er sidste eller næstsidste udgave (servicepack) inden den endelig udgave (servicepack 0) bliver frigivet.

Vil du bruge SolidWorks 2013 til dit daglige arbejde, bør du vente i hvert fald til SolidWorks 2013 SP0 er blevet frigivet. Er du nysgerrig og vil gerne se, hvilke nye funktioner og forbedringer SolidWorks 2013 byder på, så er det bare med at komme i gang. Men installer den ”ved siden af” den version, du arbejder med på nuværende tidspunkt, og vent i hvert fald med at skifte helt til SolidWorks 2013 kommer i en ServicePack 0 udgave.
 

Sammen med SolidWorks 2013 siger vi også farvel til SolidWorks på XP, og har du ikke skiftet fra Microsoft Windows XP endnu, er det nu du bør overveje dette.
Men hvilket styresystem bør du vælge? Det kan være svært! Skal det være Microsoft Vista, Windows 7 eller Windows 8?
Pt. vil mit bedste bud være Microsoft Windows 7. SolidWorks har allerede meldt ud at SolidWorks 2013 vil være den sidste version af SolidWorks, som understøtter Vista, og det vil dermed være en stakket frist inden der igen skal vælges operativsystem. Windows 8 er der ikke rigtig nogen, der har erfaring med endnu, og mange eksperter spår den lidt samme skæbne som Windows Vista.