SimpoeXpress

Kan du huske MoldflowXpress, et gratis Xpress værktøj der var til rådighed i tidligere SolidWorks Versioner?

Selv hvis du ikke gør men arbejder med plast sprøjtestøbning burde du tage et kig på SimpoeXpress.

SimpoeXpress er en gratis og selvfølgeligt en begrænset udgave af det fulde program, men det giver alligevel brugeren en hurtig indikation om plastemnet kan fyldes eller ej.

Du skal bare installere, start add-in’et og kør Wizarden (klik på Wizard Mode på Simpoe fanen i feature –træ’et) vælg den polymer du ønsker at bruge (du kan vælge mellem de mest brugte materialer), fyldetid , smelte temperatur, form temperatur og indløbet pladsers. Alt sammen gøres vha. af en simpel Step-By-Step Guide.
Efter dette mangler du bare at klikke på ”RUN” og efter en relativ hurtig kalkulation får du svar på om din form kan fyldes eller ej. Du kan også se en animation af fyldningsprocessen og dermed følge hvordan materialet fylder formen og ud fra det drage dine egne konklusioner om hvor der kan opstå sammenløb, sugninger eller andre problemer.

Selvfølgelig kan den fulde version meget mere, den har f.eks. mulighed for flere indløb, kølekanaler og der kan vælge imellem over 5000 forskellige materialer. Udover dette er der også mulighed for at lave plots som trykændringer, flydefronter, luftlommer mm.
Lige en ekstra bemærkning:
Husk at angive hvilken SolidWorks du bruger. Jeg modtog først installationen på SimpoeXpress 2010 som åbenbart ikke virker med SolidWorks 2011.
Der er et meddelelsesflet i registreringsformularen du kan bruge til dette formål.

SimpoeXpress kan downloades ved at du registrerer dig på:
http://www.simpoe.com/solutions/22-simpoexpress.html