Smartere samarbejde med Social Collaboration Services

Innovation er nøglen til succes hos virksomheder, som lever af at udvikle produkter. Men for mange er det en udfordring kontinuerligt at være innovative og samtidig opretholde effektiviteten.

Udviklingen af et nyt produkt involverer mange parter – design, konstruktion, produktion og salg er bare nogle af de afdelinger, som potentielt skal bidrage. Jo flere parter, der er involveret i et projekt, jo mere udfordrende bliver kommunikation og samarbejde ofte.

Samtidig foregår hovedparten af produktudviklingen i et CAD system, men for mange af de øvrige parter er det svært at bidrage i denne del af processen, fordi de ikke har de rette softwareløsninger til at se og arbejde med CAD modellerne. Udviklingsprocessen bliver derfor håndteret i en lang række forskellige systemer alt efter hvilken afdeling, der er involveret – og data spredes dermed også over mange forskellige systemer.

Ikke ligefrem et set-up, der sætter skub i kreativiteten…

Hvordan kan vi så samarbejde smartere?

Der er faktisk en løsning, hvor ovenstående scenarie ikke længere er nødvendigt. Social Collaboration Services er en del af 3DExperience platformen, og som Collaboration-delen af navnet antyder er det udviklet til netop at styrke samarbejdet mellem både teams, afdelinger og eksterne parter.

 

 

3DExperience er en online platform med applikationer, tjenester og services til alle dele af virksomheden. Social Collaboration Services er en af disse applikationer.
Med Social Collaboration Services finder du alle dine produktdata ét sted. Alle parter i et projekt kan få definerede roller og derigennem tilgå præcis de informationer, som er relevante for deres rolle. Alle 3DExperience applikationerne er cloud-baserede, så du kan tilgå dem hvor som helst, når som helst og på alle enheder. Fordi der er tale om en cloud-service, er der ingen omkostninger til vedligeholdelse og hardware.

Som første del af navnet Social Collaboration Services markerer, er der fokus på den sociale del af samarbejdet, så kompetencerne udnyttes bedst på tværs af teamet. Du kan for eksempel kommentere på 3D CAD modellen direkte, og du kan dele idéer blandt andet via chat features. Hele teamet kan være med – det kræver ingen CAD software fremover.

Anvender du SOLIDWORKS?

SOLIDWORKS og 3DExperience er begge udviklet af Dassault Systemes, så de understøtter de samme features. Hvis du er SOLIDWORKS-bruger og har en aktiv opdateringsaftale tilknyttet din licens, er Social Collaboration Services allerede inkluderet i dit abonnement.
Hvis du ikke har en SOLIDWORKS-licens med tilknyttet opdateringsaftale, er det er godt tidspunkt at kigge nærmere på mulighederne. Lige nu kan du nemlig få fri adgang til Social Collaboration Services for både dig og fem kollegaer, når du investerer i SOLIDWORKS. Kontakt os i dag for mere information.

 

Jaakko Ylikylä
PLM Group