SOLIDWORKS Enterprise PDM 2015 – ændring af licensserver opsætning.

Med henblik på at strømline licens-håndteringen af produkter har SOLIDWORKS ændret måden hvorpå Enterprise PDM licensen håndteres. Vær opmærksom på dette inden du skifter til Enterprise PDM 2015.

Den store forskel er, at du ikke længere skal rekvirere en licensfil for at kunne skifte til den nyeste version af Enterprise PDM, men derimod kan aktivere dine licenser på samme måde som du aktivere dine flydende licenser til SOLIDWORKS. Dette vil også sige at har du allerede en SOLIDWORKS licensserver kan du tilføje dine Enterprise PDM licenser til samme server.
I Enterprise PDM administrator værktøjet skal du dermed, ikke længere pege på en licensfil (tekst fil), men en licensserver som du også gør når du installere en ny SOLIDWORKS.
Inden du opdater til SOLIDWORKS Enterprise PDM 2015 er det derfor vigtigt at du gør følgende:
  • Kontakt PLM Group, så vi kan sikre os at dit Enterprise PDM serienummer kan bruges til at aktivere dine licenser på en licensserver, og i givet tilfælde kan rekvirere et nyt serienummer til dig.
  • Installer licensserveren – hvis du allerede har en SOLIDWORKS licensserver kørende, kan den samme samme server bruges til Enterprise PDM.
  • Aktiver dit Enterprise PDM serienummer på licensserveren
  • Opgrader til EPDM 2015.
  • I SOLIDWORKS Enterprise PDM Administrator-værktøjet klik på License
Indtast navnet på din licensserver (typisk 25734@servernavnet)
Kravene til SQL-serven ændres også og support af Windows Server 2008 falder dermed væk.
Se hele listen over supporterede operativsystemer her.