SolidWorks Mechanical Conceptual: En ny metode til at kickstarte din designproces

I 98 procent af alle virksomheder foregår der samarbejde med eksterne parter om konceptuelt design, men det er tidskrævende. SolidWorks Mechanical Conceptual binder parterne tæt sammen og reducerer derved udviklingstiden og sparer omkostninger. 

SolidWorks Mechanical Conceptual sætter for alvor skub på et udviklingsforløb, når det handler om udviklingen af nye koncepter for mekaniske produkter. Du kan let og fleksibelt indfange ideer og design-alternativer i en digital model, uden at det er nødvendigt at planlægge en produktstruktur. Samtidig arbejder du med værktøjer og udviklingskoncepter, du er vant til at anvende, så du kan fokusere på dine ideer i stedet for på softwaren.
Et konceptuelt mekanisk design gennemløber gennemsnitligt seks design-iterationer og udgør typisk en tredjedel af udviklingstiden for et nyt mekanisk produkt. SolidWorks Mechanical Conceptual fjerner med ét slag en stor del af tiden, der anvendes på denne fase i udviklingsforløbet.

Softwaren binder virksomhedens designteam sammen med kunder og underleverandører i et fælles udviklingsmiljø baseret på robuste, sikre og intelligente designdata, som kan nås overalt på ethvert tidspunkt af alle parterne i udviklingsforløbet, og softwaren giver desuden deltagerne mulighed for at kommunikere via de velkendte sociale medier.
”De input, du får fra de andre skarpe hjerner i dit projektteam, er ekstremt vigtige, fordi de kan rumme andre synspunkter eller viden om andre aspekter af produktet, som kan bidrage positivt til de ideer, der lige har taget deres første snublende skridt,” fastslår teknisk konsulent Ola Claesson, PLM Group.
Fleksibel og instinktiv udvikling
SolidWorks Mechanical Conceptual komplementerer SolidWorks 3D CAD med et super-fleksibelt og instinktivt udviklingsmiljø, der kombinerer fordelene ved historik-baseret, parametrisk og direkte modellering og gør det muligt at udvikle, afprøve og præsentere designkoncepter uden en fast, prædefineret produktstruktur. Desuden er det muligt at simulere bevægelser og styrke i 3D-modellen uden at være tvunget til at anvende supplerende programmer.
”En af nøglerne til en strømlinet konceptudviklings-proces er, at du kan arbejde i et miljø, der giver dig frihed til innovation, uden at du er tvunget til at opbygge en samlingsstruktur og gemme filer spredt rundt omkring på din harddisk. En anden vigtig faktor er, at du er i stand til at bevæge dig frit frem og tilbage mellem design-iterationerne, så du let kan komme tilbage til en tidligere idé og arbejde videre med den,” forklarer Ola Claesson.
Samarbejde i skyen
Samarbejdet mellem deltagerne i et forløb sker via Cloud Computing, hvor alle deltagerne i et udviklingsforløb har sikker adgang til de senest opdaterede og konsoliderede data via skyen.

”SolidWorks Mechanical Conceptual åbner muligheden for, at alle projektdeltagerne – såvel internt i organisationen som kunder og forhandlere – kan komme med deres feedback, og derved medvirke til at sikre det optimale udviklingsforløb og resultat. I et projektsamarbejde er det afgørende, at alle deltagerne er opdateret i realtid, når en af dem foretager en ændring,” påpeger Ola Claesson

Du kan høre mere om SolidWorks Mechanical Conceptual på vores gratis nyhedsseminarer, som du kan tilmelde dig her.