SolidWorks World 2013: Hvordan var turen?

Tedh Andersson fra PLM Group Sverige deltog i januar for første gang i SolidWorks World i Orlando, Florida. Nedenfor deler han sine oplevelser fra turen:


Repræsentanterne fra PLM Group.
Fra højre: Charles Nilsson, Product Manager; Lars S. Green, Country Sales Manager Danmark; Janne Hallgren, Country Sales Manager Sverige, Jan Lundström, Chief Sales Officer; Juuso Jalava, Country Sales Manager Finland og Tedh Andersson, Marketingassistent Sverige.

Fredag.
Ved middagstid satte vi os i flyet fra København til Newark, New York. Turen over Atlanten var som flyrejser ofte er – et forsøg på at slå tiden ihjel med en bog, film og søvn. Halvvejs gennem turen kom vi til et område med turbulens – sandsynligvis intet alvorligt, men når man er så følsom som jeg (Tedh), føles det FRYGTELIGT J. Vel ankommet til New York skiftede vi til næste fly mod Orlando International Airport, hvor vi landede fredag aften lokal tid. Efter lidt søgning fik vi fat i en lejebil (men i min optik lignede det nærmere en rumfærge) og kørte mod vores hotel. Hotellet lå omkring 4 km fra Walt Disney World Swan og Dolphin, hvor SolidWorks World 2013 skulle finde sted. Et godt hotel, som var relativt billigt, hvilket sikkert skyldtes, at det lå lidt afsides. Efter indtjekning faldt vi i søvn næsten med det samme – det havde været en laaaaang dag.
 
Lørdag.
En smule trætte efter gårsdagens lange rejse, startede vi dagen med en solid morgenmad. Jetlaggen havde indfundet sig hos nogle af os, og vi besluttede at bruge dagen på shopping. Billedet viser dagens fangst for seks voksne mænd. I et af stormagasinerne slog det os, hvor mange produkter der i dag konstrueres i SolidWorks. Et eksempel er termostaten NEST (www.nest.com), som vi fandt i Apple Store uden for Orlando. Ved sidste års SolidWorks World var ophavsmændene til stede og fortalte om konstruktionsprocessen.
I butikken Brookstone så vi den justerbare stikdåse Pivot Power (http://www.quirky.com/products/44), som også er designet i SolidWorks og har vundet Red Dot Design Award.
Efter shoppeturen havde vi en rolig eftermiddag ved poolen og efterfølgende røg vi tidligt i seng, så vi var klar til søndag eftermiddag, hvor det hele gik i gang.
 
Søndag.

Efter søndagens morgenmad var der roadtrip på programmet. Vi kørte ud mod østkysten til Cocoa Beach og Cape Canaveral. Vi fik ikke tilladelse til at bevæge os ind på Cape Canaverals område, så i stedet blev det til et stop ved stranden for at se på surfere. Også her shoppede vi lidt i områdets største surfshop, Ron Jons. Bagefter var det tid til registrering ved SolidWorks World samt et kig på Partner Pavillion – udstillingshallen, hvor mange af SolidWorks’ partnerprodukter var udstillet.

I Partner Pavillion var der masser at se på og spændende partnerprogrammer at lære mere om. Man kunne også se en del af de demokonstruktioner, som SolidWorks anvender. På billedet ses eksempelvis Hoolmatro’s værktøj til at få adgang til ødelagte biler. Som det ses er det en rigtig fed konstruktion, og man fornemmer virkelig, hvor stærk og holdbar den er.
 
Mandag.
Mandag morgen gik arrangementet for alvor i gang. Først var det, som kaldes General Session day 1, hvor 4500 (!) mennesker samledes i en stor sal til åbningen af SolidWorks World 2013. 4500 personer i en og samme sal virker utroligt overvældende, når man som jeg (Tedh) kommer fra en lille by i Sverige, som ikke engang har halvt så mange indbyggere.
SolidWorks CEO Betrand Sicot fortalte, at der i dag findes flere end to millioner brugere af SolidWorks over hele verden. Hvis to millioner af de DVD-kasetter, som SolidWorks leveres i, blev lagt oven på hinanden, ville de være tre gange så høje som Mount Everest – det er lidt vildt at tænke på.
På førstedagen hørte vi også holdet bag Felix Baumgartners spring fra rummet fortælle om, hvordan de konstruerede den kapsel, Baumgartner anvendte for at komme op i den højde, han sprang fra.
PLM Groups produktchef Charles Nilssons havde denne oplevelse af arrangementet:
”Det overordnede indtryk af arrangementet er MEGET positivt omkring SolidWorks. Det var tydeligt blandt både brugere, forhandlere og SolidWorks-medarbejdere. De seneste års tættere samarbejde mellem SolidWorks og Dassault Systémes har givet turbulens, men det lader til at være faldet til ro nu, og de arbejder som en enhed på at hjælpe os med at opbygge stærke bånd fremover.”
Smugkig på SolidWorks 2014.
Nyhederne i SolidWorks 2014 blev fremvist på en måde, som mindede om klassisk afsnit af TV-shop en tirsdag formiddag. Der var meget humor bag det, men de nyheder, som blev vist, var længe ventede. Charles fortæller: ”Mine favoritter indtil videre er: Angular running dimensions, Split Table by row count, Blot Mapping til Simulation, Fixed-length spline, lofted bend transitions til Sheet Metal, Sollys og sollysanimationer.”
 
Tirsdag.
Tirsdag formiddag var det tid til General Session day 2. Denne 1½ time lange session handlede primært om fede projekter, hvor SolidWorks har spillet en central rolle. Vijay Kumar og hans elever har programmeret deres quadrotors (minihelikoptere) på en måde, så de kan fornemme hinanden og det omgivende miljø og navigere efter dette samt kastes af sted og efterfølgende kan vende tilbage til afsenderens hånd som en boomerang.
Næste på scenen var virksomheden Festo, som fremviste sin mekaniske havmåge. En konstruktion med et vingefang på to meter, som rent faktisk kan flyve! Havmågen vejer ca. 450 gram og styres ligesom fjernstyret fly. Festo havde medbragt en fugl, som de lod flyve rundt i salen og viste, hvor hurtig den faktisk er. Vi reflekterede over, at man virkelig må være sikker på, at ens konstruktion er helt i top, når man lader den flyve rundt over publikums hoveder.
Tirsdag aften havde SolidWorks lejet ” Universal’s Islands of Adventure”, en forlystelsespark med fokus på nogle af Universals største filmproduktioner. Her var mange virkelig heftige forlystelser, men jeg undgik de værste (med den turbulente flyvetur i baghovedet). Men det var et utroligt sjovt event – det var lidt af en luksus at have parken for os selv.
 
Onsdag.
Sidste dag på SolidWorks World 2013 startede med en meget interessant forelæsning af en fyr ved navn Aron Ralston. For dem af jer, som ikke kender ham, er det ham, filmen 127 Hours handler om. Kort sagt var Aron ude at klatre i bjerge, men sad fast mellem en klippe og en sten, hvor han sad i seks dage. Til sidst brækkede han sin egen arm og skar den af for at komme fri. Aron fortalte om, hvordan han nåede frem til den beslutning, og om hvordan det var at sidde urokkeligt fast i 127 timer. Hvis du ikke allerede har set filmen, vil jeg anbefale at gøre det, det er en virkelig interessant og gribende historie.
Onsdag aften var den afsluttende middag, hvor alle SolidWorks-forhandlerne samledes og nød en dejlig middag underholdt af forskellige talere og optrædener. SolidWorks World var slut for denne gang, og begivenheden blev afsluttet med en invitation til at deltage igen næste år i San Diego, Californien.
Afslutningsvis vil jeg lige dele, hvad vi så på himlen om onsdagen efter frokosten. En virkelig
fin afslutning på vores tur!Skal du med næste år?