Styr SolidWorks via din iPad og iPhone

Gadgets som Tablet PC’er og SmartPhones vinder større og større indpas i vores dagligdag, vi læser e-mails, avis og bøger på dem, bruger dem til at se film og høre musik på, som fjernbetjening til audio- og video anlæg og meget mere.

På det sidste er de også begyndt at snige sig ind på vores måde at arbejde på. For et stykke tid siden skrev jeg om ”mobilePDM”, en app til både iPad og iPhone, der giver dig mulighed for at tilgå de data og dokumenter, du har i SolidWorks Enterprise PDM.
Nu melder Maide Inc. sig på banen med deres CadControl (til iPad, koster 30 dkr) og CadRemote (til iPhone, gratis).
Med både CadControl og CadRemote har du mulighed for at interagere med din 3D software, som på nuværende tidspunkt er:
  • 3ds Max
  • Maya 3D
  • Rhino 3D
  • SketchUp
  • SolidWorks – 2010, 2011 & 2012Jeg har testet begge app’s og må indrømme, at jeg helt klart foretrækker CadControl til iPad, som sætter dig i stand til at zoome, panorere og rotere lige som du kender fra din 3D Mus (SpacePilot, SpaceNavigator mm.).
Du kan endda styre muse-markøren og dermed bruge den som tegnetablet eller præsentationsværktøj, selv tastaturet, iPad’en virker.
Selv i OfficePakken og min Internet Browser virker den, så når jeg engang imellem har brug for ”fred” fra musen, bruger jeg min iPad i stedet for.
Det eneste, der kan være lidt besværligt, er måden hvorpå du forbinder din iPad til PC’en.  Dette kræver nemlig, at begge dele forbindes via et trådløst netværk. Er dette sat op, er resten dog meget intuitivt.
I dette Youtube video-clip viser en Capinc, en amerikansk SolidWorks forhandler, hvordan CadControl kan bruges.