”Take me back” – En dag i Cambridge

Som led i forberedelsen til SolidWorks 2011 Nyhedsseminaret i næste uge, var jeg i sidste uge sammen med nogle af mine kollegaer fra Solid Design House og resten af PLM Group, i Cambridge, England.

SolidWorks Corp. havde inviteret alle nordiske og engelske SolidWorks forhandlere til en én-dags gennemgang af nyhederne i SolidWorks 2011, som vil være 19. version i rækken af SolidWorks versioner. Udover SolidWorks blev der også vist nyheder indenfor SolidWorks Simulation, SolidWorks Enterprise PDM og 3DVIA Composer.

Jeg har ikke tænkt mig at gennemgå nyhederne her, men jeg syntes bestemt der kommer en del gode nyheder specielt indenfor weldments og PhotoView 360, der er afløseren til PhotoWorks, som jeg vil glæde mig til at vise jer. Samtidig vil jeg endnu engang benytte lejligheden til at invitere dig til vores nyhedsseminar i næste uge, du kan stadigvæk nå at tilmelde dig.

http://soliddesignhouse.blogspot.com/2010/09/nyhedsseminar-whats-new-2011.html

Hele arrangementet blev afhold på St. Johns College, der næste år fejrer deres 500 års jubilæum og det fik mig til at tænke på hvor langt SolidWorks er nået.
SolidWorks der i 1993 blev grundlagt af en håndfuld innovative og visionære mennesker, der havde en drøm om at skabe det første solid modelling 3D CAD system til Microsoft Windows platformen.

Udviklingen foregik dengang i et lille lokale over en garage og den første licens af SolidWorks blev solgt i september 1995, dvs. for nøjagtigt 15 år siden og kom med en bruger manual på lidt over 60 sider og kunne ikke ret meget mere end ekstrudere og fjerne materiale (cut) og lægge rundinger og rejfninger på. Til nu at være en virksomhed med over 700 ansatte fordel t over hele kloden, med over 1.000.000 licenser og en hel portefølje andre produkter, så som SolidWorks Simulation og 3DVIA Composer.

Helt så længe har jeg dog ikke været med, min første version hed SolidWorks 97 eller 97Plus, jeg må indrømme at jeg ikke er helt sikker hvilken version der var min første.
Men en ting er jeg helt sikker på og det er at jeg i alle årene har været med til at vise de nye tiltag fra SolidWorks på vores Nyhedsseminarer, og jeg vil igen i år glæde mig til at vise nyhederne til gamle og nye SolidWorks brugere.