Tip: Custom Render mode i SOLIDWORKS Composer

PeterG

 

Peter Gunnarson
Technical Consultant

 

Hvis du vil fremhæve en given komponent i en samlingskonstruktion, kan du vise den via ét view og resten af komponenterne med et andet. I dette tilfælde vil vi vise de aktuelle komponenter i viewet ”Smooth” og de resterende i ”Silhouette”.

Sådan ser det ud til at begynde med.

composer render1

Jeg vil gerne fremhæve nedenstående detalje:

composer render2

 

Hvad gør man så?

Først skal jeg ændre til ”Custom Render Mode”.

composer render3

Derefter markerer jeg hele samlingskonstruktionen under fanen ”Assembly”.

Scroll derefter ned til  ”Properties”. Her findes en ny rubrik, der hedder ”Custom Rendering”. Ved ”Rendering” vælger jeg det view, jeg ønsker samlingskonstruktionen skal have – i dette tilfælde Silhouette.

composer render 4+5

På samme måde skal jeg derefter vælge visningsformen for de komponenter, jeg vil fremhæve, så der vælger jeg i stedet Smooth.

composer render 6+7

Dette er slutresultatet.

composer render8

Du kan også se instruktionerne på video her: