Der følger en stærk CAD/CAM-løsning følger med din SOLIDWORKS-licens

Tip: Den stærkeste CAD/CAM-løsning følger med din SOLIDWORKS-licens

Udnytter du mon din SOLIDWORKS licens til fulde? Der er mange muligheder, når du arbejder med SOLIDWORKS. Ikke mindst fordi der indimellem kommer nye ting til. Og nogle af dem følger endda med din licens – ganske gratis. I efterhånden et par år har der fulgt en SOLIDWORKS CAM Standard-licens med hver SOLIDWORKS licens. Og med denne licens får du altså en stærk CAD/CAM-løsning til CNC-maskiner. Den kan endda opgraderes, hvis du har behov for en mere avanceret løsning.

Måske har du allerede aktiveret din CAM Standard-licens og er i fuld gang med at bruge den? Måske ikke? Er det tilfældet, kan du læse om, hvad den kan lige her – og hvorfor du skulle tage at overveje at komme fra start med den.

SOLIDWORKS CAM Standard er en 2,5 akse fræse- og drejeløsning, som drives af CAMWorks, og den imponerer med sin Machining Intelligence som den mest avancerede CAM-programmeringsløsning.

Det giver dig muligheden for at forberede dine designs til produktion allerede tidligt i udviklingen – og på den måde sparer du både tid og penge.

CAM-løsningen leveres med simple postprocessorer til de mest gængse styringer. Men det er selvfølgelig også muligt at udvikle sine egne, hvis du har behovet for det. Det kan du gøre med en Universal Post Generator, som er et gratis program til at designe brugerspecifikke postprocessorer med. Du behøver ikke at kaste dig ud i det alene – du kan tilkøbe hjælp til det som en ekstra service hos os.

Der findes 2 udgaver af SOLIDWORKS CAM – en Standard og en Professional.

Men hvad er forskellen, tænker du sikkert? Lad os kaste et blik på det, så du kan gennemskue, hvad der er den helt rigtige løsning til dig og dine behov.

Hvad er SOLIDWORKS CAM-software?

Jamen for at starte ved begyndelsen, så er SOLIDWORKS CAM-software en Feature-Based CAM-software, og du kan bruge det direkte inde i SOLIDWORKS. Du kan altså gå direkte fra CAD til CAM uden at sende din part til en anden software.

Med andre ord er det altså slut med oversættelsesproblemer.

Og får du brug for at ændre i din model? Intet problem! Modeller i SOLIDWORKS CAM er fuldt ud associerende. Du laver bare ændringen, og så kan du se opdateringen automatisk ændre i geometrien.

SOLIDWORKS CAM-software inkluderer også Tolerance-Based Machining, der kan udnytte DimXpert-dimensioner eller PMI-data fra SOLIDWORKS MBD.

Hvis du vil vide mere om SOLIDWORKS MBD, så har min kollega Michael Thomson optaget et webinar. Her fortæller han om, hvordan du har mulighed for at droppe 2D-tegninger, og hvordan du kan få geometriske tolerancer og mål med på dine emner med DimXpert.

Se webinaret ”MBD – Drop 2D tegningerne!” her.

SOLIDWORKS CAM Standard – hvordan får jeg det?

SOLIDWORKS CAM Standard følger som sagt med hver pakke af SOLIDWORKS (Standard, Professional eller Premium), der er på opdateringsaftale. Så har du en af disse løsninger? Jamen så har du allerede adgang, og det er lige til at komme i gang.

Hvad er inkluderet i CAM Standard?

 • 2,5 Axis Fræsningsoperationer
 • Kun parter
 • Tolerancebaseret bearbejdning (gearing DimXpert-dimensioner eller PMI-data)
 • Automatisk funktionsgenkendelse
 • Videnbaseret bearbejdning
 • NC Editor
 • Universal Post Generator (UPG)

De fede features i CAM Standard

SOLIDWORKS CAM Standard giver dig muligheden for at programmere 2,5 aksedele (kun parter, ikke samlinger) på en mill. Men du kan selvfølgelig også programmere laserskærere, vandstråler og plasmaskærere – og du kan bruge DimXpert-dimensioner (Tolerance-Based machining) eller PMI-data (MBD) til at programmere dine parter.

SOLIDWORKS CAM og CAMWorks er faktisk de eneste produkter på markedet, der kan udnytte PMI-data til at skabe værktøjsstier.

En anden rigtig god ting er, at du kan indlæse dine standardstrategier fra din produktionsfacilitet, der skal bruges igen og igen til alle dine forskellige parter. Denne ”vidensbaserede bearbejdning” giver dig mulighed for at indstille en standard til alle brugere, og derfor kan selv de mindre erfarne medarbejdere tage del i processen fra dag 1.

Du får som tidligere nævnt også adgang til NC Editor og Universal Post Generator (UPG). Du kan med fordel bruge NC Editor til at kontrollere dine værktøjsstier og redigere G-Code. UPG er til dig, som ønsker at oprette dine egne postprocessorer til maskinerne.

SOLIDWORKS CAM Professional – hvordan får jeg det?

SOLIDWORKS CAM Professional er den mere avancerede løsning, og den kan du købe separat. Den kan selvfølgelig bruges sammen med alle SOLIDWORKS licenser (Standard, Professional eller Premium).

Hvad er inkluderet i CAM Professional?

 • 2,5 Axis Fræsningsoperationer
 • 2 aksedrejningsoperationer
 • Parter og samlinger
 • Tolerancebaseret bearbejdning (gearing DimXpert dimensioner eller PMI-data)
 • Automatisk funktionsgenkendelse
 • Vidensbaseret bearbejdning
 • VoluMill (højhastighedsbearbejdning)
 • 3 + 2-bearbejdning (indeksering af maskiner med 4 og 5 akser)
 • NC Editor
 • Universal Post Generator (UPG)

De fede features i CAM Professional

Med andre ord er det med SOLIDWORKS CAM Professional, at du får muligheden for at programmere 2-aksede drejebænke, programmere en part i en samling og indeksere 4 og 5-aksemaskiner (3 + 2-bearbejdning).

Og sidst men ikke mindst så får du med CAM Professional adgang til VoluMill! Denne højhastighedsbearbejdningsstrategi kan reducere cyklustider med op til 80%. VoluMill var designet til at drage fordel af hele ”flute length” på et værktøj. Overgangen vil være mindre og giver dig derfor mulighed for markant øgede feeds og hastigheder. Når du bruger værktøjsskærehovedet sammen med en reduktion i varmeopbygning og spånbelastning vil det reducere slid på dine værktøjer og forlænge deres levetid.

Hvad synes du?

Jeg håber, du har fået lidt blod på tanden til at prøve SOLIDWORKS CAM! Kunne du tænke dig at høre mere, så giv mig et kald på tlf. 70 22 22 80 til en snak om mulighederne.

De bedste hilsner,

 

Maria Vemborg

Account Manager

Publiceret i