Tip: Rollback på en fil med referencer

Fra og med SOLIDWORKS PDM 2017 er det muligt at tilbagerulle (Rollback) en hel filstruktur med referencefiler til en ældre version i historikken i stedet for som hidtil at være tvunget til at gøre det fil for fil.

Det er vigtigt at være klar over, at hvis du vælger at anvende tilbagerulningsfunktionen, er det en uigenkaldelig beslutning og nyere versioner samt de tilhørende informationer slettes for evigt i databasen. Derfor skal du være 100 procent sikker i din sag før funktionen anvendes.

For at kunne afvikle tilbagerulningen kræves følgende:

  • Brugeren skal have have Rollback-rettigheder i PDM-systemet
  • Alle filer skal være tjekket ind
  • Versionerne af de filer, du ruller tilbage, må ikke befinde sig i Cold Storage

For at tilbagerulle en hel filstruktur gør du følgende:

Højreklik på filen og vælg ”History”. Derefter markerer du den version, du ønsker at gå tilbage til og klikker på Rollback.

rollback1

 

I Rollback boksen ser du filen samt alle referencefiler. Pr. default er alle filer omfattet. I dialogboksen er det muligt at ændre eller fjerne de dokumenter, som du ikke ønsker omfattet af tilbagerulningen ved at fjerne dem fra listen. Kontrollér at “Redirect references of the file to be rolled back” er sat til “Yes”. Ønsker du et tilføje en kommentar i historikken, skal du skrive dem i Rollback Comments. Klik derefter ”Continue”.

rollback2

Klik Rollback for at udføre operationen.

rollback3

 

I den sidste dialogboks får du at vide, at operationen er uigenkaldelig og her har du muligheden for at fortryde tilbagerulningen ved at klikke på ”Cancel”. For at fortsætte med tilbagerulningen klikker du på ”Continue Rollback”. Filstrukturen vender nu tilbage til den tidligere version og operationen er gennemført.

rollback4