Tips & Tricks: Sammenligning af dokumenter.

Hvor tit foretager du eller en af dine kollegaer en ændring på en part? Og hvor tit har du så undret dig over, hvad det egentlig var for en ændring, der blev foretaget i forhold til den oprindelige part?Dette problem kan afhjælpes med SolidWorks Utilities, som er den del af SolidWorks Proffesional pakken. Med SolidWorks Utilities får du mulighed for at sammenligne to parter, de behøver ikke begge to være ”native” SolidWorks parter, men bare du kan åbne dem som STEP, IGES, SAT eller Parasolid, vil du kunne foretage en sammenligning af parterne.

SolidWorks Utililies kan sammenligne dokument properties (såsom volumen og vægt), geometriske egenskaber og hvis begge filer er ”native” SolidWorks filer sammenlignes endda deres features.
På samlings- og samlingstegningsniveau kan SolidWorks Utilities sammenligne styklisterne og fortælle, hvilke dele der indgår i den éne samling, men ikke i den anden.
Sidder du nu og tænker; ”Ja det er jo meget godt, men hvad med 2D-tegninger?”, så kan SolidWorks også sagtens klare det. Her hedder værktøjet, du bruger, DrawCompare og kræver ikke andet end en standard SolidWorks.
DrawCompare giver dig et grafisk overblik over, hvilke ting der er fjernet fra en tegning, og hvilke der er blevet tilføjet.
Gæsteblogger:
Jussi Liikkanen
CadOn Oy a part of PLM Group