Ur fremstillet med SolidWorks vinder prestigefyldt pris

Den finske virksomhed Vivago Oy har fremstillet et ur, som kan hjælpe ældre mennesker med at blive længere i hjemmet ved at guide dem i tilfælde af nødsituationer. Uret er designet med SolidWorks, som Vivago har anvendt siden 2002, og har netop vundet den prestigefyldte Red Dot Design Award.

Uret holder øje med brugerens helbred ved at overvåge de daglige rytmer og bevægelser. Pludselige ændringer i disse – eksempelvis ved immobilitet efter fald – resulterer i en automatisk alarm, så brugeren kan få hjælp. Uret giver desuden brugeren mulighed for selv at tilkalde hjælp ved brug af en alarm-knap.
Uret er designet i samarbejde med ældre mennesker, og der er derfor blevet taget hensyn til brugernes forslag til produktet, således at man sikrer, at de ældre rent faktisk har lyst til at gå med uret, som jo kun virker efter hensigten, så længe det sidder på brugerens håndled.
Kampen om priserne ved Red Dot Design Award stod mellem 1800 konstruktører og producenter fra 58 lande. Vinderne blev af 30 jury-medlemmer udvalgt mellem 4515 forskellige produkter.

Yderligere info om produktet kan fås ved henvendelse til Sami Oittinen: sami.oittinen@vivago.com

Du kan læse mere om Red Dot Design Award her: http://en.red-dot.org