Smugkig på SOLIDWORKS 2018

Johan

Af Johan Rosenqvist

 

 

 

YES! Det er igen blevet mit yndlingstidspunkt på året! Betaversionen af SOLIDWORKS 2018 er tilgængelig, så jeg kan teste løs. Vi nærmer os med hastige skridt den officielle release af den nye version, og igen i år har udviklingsteamet hos SOLIDWORKS gjort et solidt stykke arbejde.

SOLIDWORKS har siden begyndelsen i 1995 været blandt frontløberne i 3D CAD branchen, og den udvikling holder de stadig fast i. Fokus er i årets version på at skabe effektive workflows, som virkelig kan sætte skub i Design to Manufacturing processen.

Mine personlige favoritter blandt årets nyheder er:

 

SOLIDWORKS CAM – Fuldt integreret CNC programmering

Fremover får du nem adgang til CNC programmering direkte i SOLIDWORKS. Generering af værktøjsbaner kan gøres lynhurtigt med automatisk featuregenkendelse, og designændringer håndteres let med med fuld assosiativitet til 3D modellen. SOLIDWORKS har lavet en kort introvideo, så du kan se, hvordan det fungerer:

 

SOLIDWORKS PDM – Det har aldrig været lettere at udforske nye koncepter

Med den nye ’Branch and Merge’ funktion er det nemt at anvende et eksisterende design som udgangspunkt for designændringer. Branch-filen er til at begynde med identisk med originalfilen. Når filen ændres, og du beslutter dig for det endelige design, kan filerne let flettes sammen igen (Merge). SOLIDWORKS PDM genkender originalfilen og fletter dem sammen til en ny version, også selvom originalfilen er blevet flyttet eller omdøbt.

 

SOLIDWORKS Simulation – Avanceret optimering af geometri for alle ingeniører

Hvilke dele af min model er mest belastet? Er der nogle steder, vi kan fjerne materiale? Det er spørgsmål, som du let kan svare på med den nye geometrioptimering i SOLIDWORKS Simulation. Med resultaterne i hånden ved du, hvordan du kan tilrette designet til at understøtte produktets formål og brug.  Kig med her:

3D Interconnect – Samarbejde på et helt nyt niveau

3D Interconnect understøtter nu neutrale filformater som STEP, IGES og ACIS. Samarbejde bliver endnu nemmere, konvertering er ikke længere nødvendigt, og når der foretages ændringer i originalfilen er det let at opdatere i SOLIDWORKS. Og som om det ikke var nok: Nu overføres Custom Properties til SOLIDWORKS fra både neutrale filer og filer fra andre CAD-systemer*.

 

SOLIDWORKS MBD – Alt hvad du har brug for til at køre tegningsløst

SOLIDWORKS giver dig den komplette værktøjspakke til at lade 3D-modellen tale for sig selv, og det er lettere end nogensinde at tilføje mål og geometriske tolerancer direkte i modellen. Du kan dele modeller med Product Manufacturing Information (PMI) på mange måder. I eDrawings kan brugeren nu se 3D-views for alle konfigurationer, og de nye 3D PDF- skabeloner giver et super professionelt indtryk.  Eller hvorfor ikke gemme modellen som STEP 242 med PMI inkluderet?

 

SOLIDWORKS Touch Mode – Endnu bedre brugergrænseflade!

Et dedikeret ’user interaction mode’ gør brugen af SOLIDWORKS på touch-enheder ligeså intuitiv og enkel som på din bærbare eller workstation. Og den nye Sketch Ink funktion gør SOLIDWORKS til det perfekte mix af skitseblok og designværktøj.

 

SOLIDWORKS har desuden filmet 16 introduktionsvideoer på hver et par minutter om den nye version. Tag et kig på dem allesammen på YouTube: SOLIDWORKS 2018 playlist

 

Som altid kan du blive meget klogere på både disse og mange andre nyheder på vores nyhedsseminar i oktober. Her ser vi nærmere på nye features og forbedringer, og giver dig tips til, hvordan du bruger de nye muligheder i dit daglige arbejde. Hvis du ikke har mulighed for at deltage, så kan du følge med via live stream fa din computer.

 

Book din plads på årets nyhedsseminar

*ACIS, Autodesk® Inventor, CATIA® V5, IGES, PTC® Creo, Solid Edge®STEP og UG