I Finland er der konstrueret et lille mesterværk – en miljøvenlig båd, der drives af el. Produktudviklingen af båden bygger på et omfattende samarbejde, og eventyret er et resultat af fire forskellige virksomheder – Q Yachts, Oceanvolt, Aivan og Navia Design. Bådene, der markedsføres under navnet Q Yachts, fremstilles som håndarbejde i Finland, og SOLIDWORKS

3DTech Oy med hovedkvarter i den finske by Salo er en teknisk virksomhed med speciale i 3D-ydelser. Virksomhedens arbejdsområder omfatter 3D-scanning, 3D-modellering og fremstilling af 3D-emner. 3DTech tilbyder således en række forskellige 3D-tjenester og -produkter til blandt andet virksomheder, forbrugere, uddannelseinstitutioner og forskningscentre. Ønsket var at give kunderne et bredere tilbud samt at udvikle et

”En vigtig grund til, at vi har valgt at anvende SolidWorks er, at CAD-softwaren er meget udbredt på uddannelsesinstitutioner i Estland. Det er let at finde nye medarbejdere, som kan starte direkte uden først at skulle uddannes i brugen af systemet, og fordi udvalget af kandidater er stort, kan vi vælge de bedst kvalificerede medarbejdere.”

Vi er en innovativ virksomhed, og SolidWorks spiller en vigtig rolle i vores udviklingsarbejde. 3D CAD-systemet kombineret med FEM-analyse og SolidWorks Simulation er afgørende for både udviklingen og konstruktionen af vores produkter.

SolidWorks Composer har hjulpet os af med en irriterende flaskehals i konstruktionsprocessen. SolidWorks Composer gør det hurtigere at udvikle monteringsvejledninger, og samtidig kan vi udarbejde vejledningerne tidligere i processen og dermed levere produktet hurtigere til kunden.

SolidWorks og PhotoView 360 var åbenlyse valg til rekonstruktionen af Regan WEST, fordi det er let at kombinere teknisk 3D-information og grafik i SolidWorks.

”Mange virksomheder har hidtil droppet at gå ind i 3D-scanning på grund af prisen på speciel software til efterbehandling af indscannede data. Ved i stedet at anvende ScanTo3D kan de løse mange scanningsopgaver og slipper på den måde for at skulle investere i dyr specialsoftware.”

SolidWorks gør mit arbejde lettere. Det er hurtigt og let at fremstille tegninger, og SolidWorks er meget brugervenligt.

”Fordelene ved at anvende SolidWorks kommer især til udtryk, når jeg afprøver forskellige nye konstruktionsmetoder og ikke mindst, når jeg arbejder med at revidere ældre konstruktioner behæftet med problemer.”