AnyBody Technology A/S

SolidWorks har resulteret i store tidsbesparelser
Færre fejl
Adgang til nye kundegrupper

En masse trivielt arbejde er væk, og vi kan i stedet anvende tiden på værdiskabende arbejde.

UDFORDRINGEN

AnyBody Technology er grundlagt i 2002 og udvikler software til at modellere, hvordan mennesker og maskiner interagerer med hinanden. Virksomheden har udviklet en såkaldt muskelskeletal model, der er en universel virtuel model af et menneskeskelet med led og muskler, som anvendes til at studere, hvordan kroppen fungerer i samspillet med maskinerne.

LØSNINGEN

Hidtil har det været meget komplekst og taget lang tid at skrive den kode, der var nødvendig for at skabe modeller af maskiner inde i modellerings-systemet. Nu har AnyBody Technology i stedet udviklet en særlig plug-in til SolidWorks, som gør det muligt at hente modellerne af maskinerne direkte fra CAD-systemet, og det åbner en række nye muligheder for både virksomheden og dens kunder, fortæller Michael Damsgaard, der er udviklingschef hos AnyBody Technology.
”Vores tanke med at anvende SolidWorks er, at maskinerne typisk allerede eksisterer som CAD-modeller, som rummer stort set al den information, vi skal bruge. I stedet for at skulle modellere maskinerne i vores eget system kan vi med den nye plug-in til SolidWorks med et knips få skrevet den nødvendige kode, trykke på en knap, og så er modellen klar i vores system,” forklarer Michael Damsgaard.

Han fremhæver, at anvendelsen af SolidWorks betyder, at AnyBody Technology får lettere adgang til nye kundegrupper, fordi brugervenligheden i The AnyBody Modeling System er blevet kraftigt forbedret ved at anvende SolidWorks til modellering. Samtidig er integrationen med selve designprocessen blevet langt tættere:
”SolidWorks har en god grænseflade til andre systemer, og det betyder, at flere lettere vil kunne anvende vores software i forbindelse med udviklingen af deres produkter. Også for nogle af vores eksisterende kunder kan deres arbejdsproces blive lettere. De kan lave ændringer hurtigere og mere fejlfrit.”

AnyBody Technology driver også en konsulentforretning, og her er det nu muligt at modtage CAD-modeller fra kunderne og lægge modellerne ind i systemet hurtigt og problemfrit. ”Det betyder for os, at vi har fået åbnet adgang til virksomheder, som tidligere ikke ville have drømt om at anvende vores teknologi, fordi den har været for kompleks at gå til,” fortæller Michael Damsgaard.

Han vurderer, at integrationen mellem 3D CAD og The AnyBody Modelling System i fremtiden vil blive meget tættere:
”Vi regner med, at vores teknologi vil kunne komme til at indgå direkte i selve CAD-systemet. Det vil gøre det muligt at kæde menneske og maskine endnu tættere sammen, samt at gøre typiske biomekaniske analyser mere tilgængelige for kunder, der kun er vant til CAD værktøjet”, siger han.

Om baggrunden for at anvende SolidWorks forklarer Michael Damsgaard, at det er et udbredt og populært CAD system, som er let og forholdsvis billigt at anskaffe, samtidig med at adgangen til programmerings-grænsefladen er åben og let at gå til.
”Prisen har naturligvis betydning for os som lille virksomhed, men det har den ikke mindst for mange af vores typiske kunder”.