ASA-LIFT A/S

Med SolidWorks og Simulation er udviklingstiden reduceret med næsten 50 %
Styrkeberegninger giver det optimale forhold mellem styrke og vægt
Genbrug af emner holder konstruktionstid nede

Vi er absolut tilfredse med både SolidWorks og SolidWorks Simulation, som er blevet uundværlige værktøjer for os i vores udvikling af nye produkter.

UDFORDRINGEN

ASA-LIFT er blandt verdens førende producenter maskiner til høst af grøntsager. Virksomheden produkter udgøres af både lifthængte maskiner til ophængning på traktorer, traktortrukne maskiner og selvkørende maskiner.

ASA-LIFT skal udvikle stadigt større og kraftigere maskiner på kortere tid. Dermed er faktorer som vægt og styrke af maskinerne og effektivisering af udviklingsprocessen voksende udfordringer for den danske virksomhed.

LØSNINGEN

ASA-LIFT har derfor taget SolidWorks Simulation i brug for hurtigere at kunne konstruere nye maskiner, der er vejer mindst muligt, samtidig med, at der ikke bliver gået på kompromis med styrken af dem.

Udviklingschef Niels Bendsen fortæller: ”Når vi modtager ordrer har vi ufatteligt kort tid til at bygge maskinerne. I forhold til for blot få år siden, er vi i dag tæt på at udvikle maskinerne på den halve tid. Det havde vi ikke kunne gøre uden værktøjer som SolidWorks og Simulation. CAD-systemet gør det blandt andet muligt for os at genbruge emner fra eksisterende maskiner i nye konstruktioner og det er med til at holde konstruktionstiden nede.”

Virksomhedens maskiner anvendes i dag under meget vekslende forhold verden over. Det drejer sig eksempelvis om jordbundsforholdene på grøntsagsmarkerne, som kan være yderst forskellige. Det stiller meget forskellige krav til maskinerne med hensyn til deres belastningsevne.

”Vores maskiner bliver stadigt større og for at undgå, at de bliver meget tungere, anvender vi SolidWorks Simulation til at optimere på vægten og samtidig på styrken af dem. Ved at kunne simulere disse forhold får vi sat tal på, hvor vi er henne i forhold til virkeligheden,” forklarer Niels Bendsen og tilføjer:
”Med simulering kan vi meget hurtigt lave de styrkeberegninger, der er nødvendige for at opnå det optimale forhold mellem den nødvendige styrke og samtidig lavest mulige vægt af maskinerne.”

SolidWorks Simulation er både købt til og har udgjort en hjørnesten i et udviklingsprojekt, hvor ASA-LIFT har skabt en helt ny og unik selvkørende multifunktions-maskine. Det drejer sig om en meget bred såkaldt wide span-maskine, der kan operere med en afstand på ni meter mellem de faste spor maskinen kører i, og samtidig har en lille venderadius. Maskinen anvendes til både at så, harve, sprøjte og høste.
Konceptet bag maskinen er i følge Niels Bendsen udtryk for en helt ny måde at tænke på i forhold til den måde maskinen kører på i faste kørespor ude på markerne blandt afgrøderne. SolidWorks Simulation har været anvendt til at simulere styrken af blandt andet de bærende konstruktioner i maskinen.

Også SolidWorks spiller en stigende rolle, når ASA-LIFT udvikler nye maskiner:
”Vi modtager i stigende grad dele fra vores underleverandører som 3D filer, vi blot kan føje ind i vores CAD-modeller. SolidWorks er både et rigtig godt værktøj til at dreje store samlingskonstruktioner for at kunne betragte og vurdere dem og til at udveksle data med underleverandørerne,” betoner Niels Bendsen.
Han forklarer at CAD-modellerne også i vid udstrækning foruden generering af produktionstegninger også anvendes til fremstilling af salgsmateriale og teknisk dokumentation.
”Vi er absolut tilfredse med både SolidWorks og SolidWorks Simulation, som er blevet uundværlige værktøjer for os i vores udvikling af nye produkter,” siger Niels Bendsen.