Citec Oy AB

Med SolidWorks Composer er tidsforbruget til udarbejdelse af teknisk dokumentation reduceret med 60%
Risiko for tab af data elimineret
Lettere og mere dynamisk samarbejde med kunder
Lettere samarbejde internt i virksomheden

”Vi kan lave de samme opgaver på en tredjedel af den tid, vi anvendte tidligere. Den samlede tidsbesparelse ved udførelsen af visualiseringsopgaverne er med SolidWorks Composer hos både os og for vores kunder ligger således på helt op til omkring 60 procent.”

UDFORDRINGEN

Finske Citec Oy Ab med kontorer i Finland og Indien er en multidisciplinær ingeniørvirksomhed med omkring 1.000 ansatte. Virksomhedens specialer er at levere design og ydelser inden for informationsstyring omkring anlæg til kunder inden for flere forskellige sektorer såsom energi og kraftværker, industrien og sundhedssektoren. Ambitionen er at være en ”one stop shop”, som kan tilbyde både de bedste værktøjer og de bedste metoder.

LØSNINGEN

Citec har valgt at anvende SolidWorks Composer fra PLM Group, fordi det er muligt for virksomheden direkte at genbruge 3D-modeller fra kundernes varierende CAD-systemer til at skabe mange forskellige former for teknisk dokumentation, forklarer Juha Rintala, der leder Citecs visualiseringsteam:
”Med SolidWorks Composer har vi kunnet strømline processerne omkring fremstilling af eksempelvis samlings- og veligeholdsmanualer, træningsmaterialer og reservedelskataloger. Vi søger at holde sideprisen for teknisk dokumentation så lav som muligt og den effektivisering, vi har opnået med SolidWorks Composer betyder, at vi er blevet meget konkurrencedygtige omkring fremstilling af teknisk dokumentation for vores kunder.”

Juha Rintala forklarer, at det tidligere var nødvendigt at foretage to-tre konverteringer for at kunne bruge 3D CAD-modellerne i de systemer, der blev anvendt til at skabe teknisk dokumentation. Nu kan CAD-modellerne anvendes direkte til lynhurtigt at skabe den ønskede 3D mock-up og samtidig er tidligere tiders risiko for tab af data i konverteringsprocessen elimineret.
”Systemet sikrer desuden automatisk, at vi hele tiden arbejder med opdaterede 3D CAD-modeller, så vi slipper for at skulle starte forfra igen, når en model bliver opdateret. Det har fjernet meget dobbeltarbejde. Tidligere brugte både vores kunder og vi selv megen tid på at checke ting op og sende e-mails frem og tilbage. Det undgår vi fuldstændig nu,” påpeger han.

Juha Rintala lægger også vægt på, at de direkte genbrug af de originale CAD-modeller er med til at skabe tættere integration mellem Citec Oy Ab og virksomhedens kunder og gør samarbejdet lettere og mere dynamisk: ”Det passer fint til vores måde at tænke omkring partnerskaber med vores kunder,” forklarer han.

Også internt har SolidWorks Composer været med til at gøre samarbejdet tættere og mere smidigt, fordi systemet har gjort det muligt for specialisterne i udviklings- og visualiseringsteamet at arbejde sammen på den samme opgave, fortæller Juha Rintala.