DECK Engineering OÜ

Effektiviteten i nye projekter er øget med 10-15 %
Gevinsten er på hele 20-40 % i forbindelse med eksisterende projekter
Med SolidWorks Enterprise PDM er alle informationer altid opdaterede

”Faktisk har vi fået en række ekstra fordele ved at anvende SolidWorks, som vi ikke havde
kalkuleret med på forhånd. Det gælder blandt andet inden for simulering, hvor vi i udviklingsfasen
kan afsløre eventuelle pladsproblemer ved både produktion og håndtering af de ofte meget store
fysiske stålkonstruktioner.”

UDFORDRINGEN

DECK Engineering med domicil i den estiske hovedstad Tallinn og 10 ansatte er startet i 2013 som en rådgivende ingeniørvirksomhed, der satser på at levere løsninger og konsulentydelser inden for ingeniørområdet til udviklings- og produktionsvirksomheder verden over og være strategisk samarbejdspartner for sine kunder. DECK Engineering deler kompetencer i form af innovative ideer og know how med virksomheden E-Profiil, der beskæftiger 245 medarbejdere i Tallinn med fremstilling af store og avancerede stålstrukturer og udstyr til offshore olie- og gas-industri samt energisektoren.
DECK havde behov for at øge effektiviteten i udviklingsprojekter inden for udstyr til offshore olie- og gas-udvinding og energi. Samtidig var der brug for bedre styring med og forudsigelse af produkternes kvalitet.

LØSNINGEN

DECK Engineering har et nært samarbejde med partneren E-Profiil om EPC-projekter (Engineering, Procurement, Construction) inden for avanceret offshore-udstyr til udvinding af olie og gas samt omkring andre energirelaterede projekter og produkter. E-Profiil har speciale i fremstilling af meget store stålkonstruktioner og udstyr til offshore olie- og gas-industri.

De to virksomheder samarbejder desuden meget tæt omkring CAD og PDM og har opnået markante effektivitets-gevinster med SolidWorks og SolidWorks Enterprise PDM. DECK Engineering har netop implementeret PDM-systemet og skal nu sammen med E-Profiil i gang med også at implementere systemet der. Alar Jõgi, der er ansat som projektingeniør i DECK Engineering, er desuden fælles CAD-administrator for de to virksomheder. Han siger:

”Da vi sidste år startede DECK Engineering, var vi på udkig efter et CAD-system, der kunne øge vores effektivitet. E-Profiil havde for et par år siden udskiftet sit 2D CAD-system med SolidWorks. Da softwaren er meget udbredt, og vi samtidig vurderede, at vi kunne få god support hos PLM Group, var SolidWorks og PLM Group det naturlige valg.”

DECK Engineering råder i dag over fem licenser på SolidWorks og seks Enterprise PDM-licenser. Cad-softwaren anvendes blandt andet til at simulere fremstillings- og håndteringsprocesser, mekanisk design og 3D modellering, styrkeberegninger, EPC-projekter samt til udvikling af løsninger til fremstilling som jigs, støtteanordninger, fabrikslayout etc. Desuden laver DECK Engineerings 10 ingeniører konceptuelle 3D-visualiseringer baseret på kundernes skitser, studieprojekter og analyser af gennemførligheden af projekter.

Alar Jõgi fremhæver, at DECK Engineering allerede har opnået væsentlige gevinster ved at anvende SolidWorks.
”Faktisk har vi fået en række ekstra fordele ved at anvende SolidWorks, som vi ikke havde kalkuleret med på forhånd. Det gælder blandt andet inden for simulering, hvor vi i udviklingsfasen kan afsløre eventuelle pladsproblemer ved både produktion og håndtering af de ofte meget store konstruktioner,” forklarer han og tilføjer:
”Selv om vi kun netop har implementeret SolidWorks Enterprise PDM, så kan vi allerede nu se store fordele i form af at alle informationer er samlet på ét sted og er fuldstændig konsistente. Det gør det langt hurtigere for os at starte nye projekter op.”

Hos E-Profiil, der råder over 15 SolidWorks-licenser er de målbare gevinster ved at anvende CAD-softwaren til at tage og føle på. ”Effektiviteten i forbindelse med nye projekter er forbedret med 10-15 procent og ved kopiering af eksisterende projekter med mellem 20 og 40 procent,” oplyser Alar Jõgi. Han tilføjer:
”Det er meget lettere at genanvende emner og samlingskonstruktioner, som har været anvendt tidligere og eksempelvistidbesparelserne ved at kopiere produktdata og metadata er markante.”
Desuden har E-Profiil øget kvaliteten af sine produkter fordi eventuelle problemer opdages tidligere i udviklingsprocessen end hidtil, og der kan udføres kvalitetscheck af de aktuelle fysiske emner i forhold til 3D modeller ved hjælp af 3D-laserscanning.
CAD-softwaren gør det også muligt at simulere produktionsarealerne med henblik på at udnytte pladsen optimalt i forhold til både placeringen af igangværende og nye produktionsopgaver. Og E-Profiil har fået nye muligheder for at simulere den komplekse fysiske håndtering af de ofte meget store konstruktioner samt nye muligheder for at designe jigs og fiksturer, fordi produkterne allerede eksisterer som 3D-modeller.

Alar Jõgi understreger, at DECK Engineering er meget interesseret i at komme i kontakt med især danske og norske virksomheder inden for offshore olie og gas samt energi:
“Selv om vi har et tæt samarbejde med E-Profiil, udfører vi allerede projekter med en række andre virksomheder inden for vores specialområde, og vores velintegrerede SolidWorks CAD-, simulerings- og PDM-løsning er medvirkende til at vi er på udkig efter flere partnere,” fortæller han.