Defour Oy

Med HostPLM er data tilgængelige alle steder og på alle enheder
Systemet kan bruges på smartphones med en 3G-forbindelse
Data er altid tilgængelige og opdaterede via sikre forbindelser

Vi laver ofte designworkshops med vores kunder. Online-forbindelsen med HostPLM™ har både gjort vores designprocesser hurtigere og gjort det muligt for vores konstruktører at udnytte informationer vores administrative systemer. Data er nu altid tilgængelige og opdaterede via sikre forbindelser.

UDFORDRINGEN

I 2011 havde det finske produktudviklingsfirma Defour brug for at implementere et PDM-system, fordi virksomheden var en del afet komplekst udviklingsprojekt. Det var afgørende at finde et system, som gjorde det let at dele filer med kunden og styre de produktdata, der blev genereret i forbindelse med projektet.

LØSNINGEN

”Vi gik i gang med at udvikle vores eget PDM-system, men det viste sig at være et endeløst arbejde, og systemet kunne ikke dække alle vores behov. I stedet besluttede vi at satse på et standard-system. Vi undersøgte fem forskellige systemer, men vi var meget tøvende overfor at skulle investere i en server til at afvikle systemerne. Da vi blev præsenteret for HostPLM, var vi meget glade for at se kombinationen af den letanvendelige brugergrænseflade og Cloud Computing-løsningen,” understreger Petri Perälä.

Siden starten har Defour anvendt SolidWorks som CAD-system. For nylig er CAD-systemet blevet suppleret med HostPLM fra PLM Group samt SolidWorks Composer til udarbejdelse af teknisk dokumentation. Defour råder i dag over fem SolidWorks-licenser, seks HostPLM-licenser og én SolidWorks Composer-licens.
”Vi valgte at satse på SolidWorks som CAD-system, fordi SolidWorks har et gunstigt forhold mellem pris og ydelse og fuldt ud dækker vores behov,” forklarer Petri Perälä.

HostPLM er blevet rygraden i en ambitiøs plan om vækst. Petri Perälä peger på, at det i den forbindelse er nødvendigt at anvende et PDM-system:
”Når flere arbejder sammen om projekter, opstår behovet for ét fælles system, der kan holde styr på de mange informationer, der genereres. Det gælder ikke kun 3D CAD-filer, men også alle de mange data som skabes under udviklingsprocessen.”

Ifølge Petri Perälä er en af de store fordele ved at bruge HostPLM™ muligheden for at få adgang til data alle steder og på alle enheder. Defour har anvendt systemet via smartphones med en 3G-forbindelse: ”Vi laver ofte designworkshops med vores kunder. Online-forbindelsen med HostPLM™ har både gjort vores designprocesser hurtigere og gjort det muligt for vores konstruktører at udnytte informationer vores administrative systemer. Data er nu altid tilgængelige og opdaterede via sikre forbindelser,” fortæller han. Defour vil desuden anvende HostPLM til at give kunderne direkte adgang til de data, der skabes i forbindelse med fælles udviklingsprojekter, og systemet bliver en hjørnesten i kvalitetsstyringen i forbindelse med fremtidige udviklingsprojekter.

SolidWorks Composer spiller lige som HostPLM en vigtig rolle i vækststrategien. Systemet har hidtil primært været anvendt til fremstilling af teknisk dokumentation, men Petri Perälä fortæller, at næste skridt bliver at lave montagevejledninger, brugermanualer og andre former for mere avanceret 3D-dokumentation:
”Vi ser et stort behov for at kunne fremstille mange forskellige former for dokumentation baseret direkte på 3D-filerne fra SolidWorks,” forklarer han.