KWH Mirka Oy Ab

Med SolidWorks Flow Simulation blev udviklingstiden til ventilationssystemet halveret
Behov for langt færre fysiske prototyper
Optimering af produkter – både i forhold til styrke og materialeforbrug

”Én af vores slibemaskiner udviklede for megen varme under drift. Derfor måtte vi hurtigt udvikle en ny og mere effektiv ventilation af maskinen. Med SolidWorks Flow Simulation gennemførte vi udviklingsprojektet på den halve tid og fik et meget bedre produkt gennem simuleringer af luftgennemstrømningen i slibemaskinen.”

UDFORDRINGEN

KWH Mirka Oy Ab med omkring 1.000 medarbejdere er grundlagt i 1943 i Helsinki. I dag er virksomheden en del af den internationale KWH-koncern. Virksomhedens hovedprodukt er slibe og polermidler og hertil kommer udvikling og produktion af et bredt udvalg af verdensførende elektriske værktøjer til slibning og polering. Virksomheden havde brug for at nedbringe arbejdstemperaturen i en eksisterende slibemaskine. Derudover var optimering af ventilation var tidligere baseret på gætteri snarere end på fysiske fakta.

LØSNINGEN

KWH Mirka har efterfølgende sparet masser af tid og penge ved at anvende simulering af luftgennemstrømning i udviklingen af en ny ventilator til en slibemaskine.
”Én af vores slibemaskiner udviklede for megen varme under drift. Derfor måtte vi hurtigt udvikle en ny og mere effektiv ventilation af maskinen. Med SolidWorks Flow Simulation gennemførte vi udviklingsprojektet på den halve tid og fik et meget bedre produkt gennem simuleringer af luftgennemstrømningen i slibemaskinen.”

Det siger Caj Nordström, der er chef for produktudviklingen af Mirkas verdenskendte elektriske maskiner til slibning og polering. Mirka fremstiller et bredt udvalg af elektriske værktøjer. De anvendes i forbindelse med virksomhedens hovedprodukt, som er sandpapir samt slibe- og polermidler til eksempelvis bil-, båd- og møbelindustrien samt til en lang række andre typer af brugere.

KWH Mirka anvender SolidWorks til at designe alle sine nye værktøjer i 3D og råder i udviklingsafdelingen for maskiner til slibning og polering over tre licenser på Cad-systemet. Virksomheden anvender desuden SolidWorks til designe sine egne produktionsmaskiner til fremstilling af slibe- og polérmidler.

Effektiv ventilation spiller en nøglerolle for både arbejdsmiljøet og holdbarheden af Mirkas elektriske værktøjer. Da maskinerne ofte anvendes i temmelig varme miljøer, er det nødvendigt, at kølingen af dem fungerer optimalt så brugerne ikke hele tiden arbejder med meget varme maskiner.

Når KWH tidligere udviklede en ventilator til en ny maskine, var udviklingsteamet henvist til at gætte sig frem til et effektivt design, forklarer Caj Nordström:
Det tog tid og indebar, at vi var nødt til at lave flere fysiske prototyper til afprøvning af køleeffekten af ventilationssystemet. Ved at anvende SolidWorks FlowSimulation i det seneste udviklingsprojekt kunne vi lynhurtigt simulere og analysere luftgennemstrøningen og optimere den, uden at der var behov for at fremstille fysiske prototyper.”

Caj Nordström vurderer, at projektet med udviklingen af ventilatoren til slibemaskinen blev gennemført på den halve tid og dermed langt mere omkostningseffektivt i forhold til tidligere lignende projekter.
”Udviklingsprojektet har været en stor succes. Vi indførte SolidWorks Flow Simulation med anvendelse af få ressourcer. Med softwaren simulerede vi derefter det eksisterende design og fandt lynhurtigt frem til flere steder i maskinen, hvor luftgennemstrømningen og dermed kølingen kunne forbedres. Det ville have været praktisk taget umuligt uden simulering.”

Han tilføjer, at en enkelt fysisk prototype af det nye optimerede design af slibemaskinen viste at resultaterne fra simuleringerne var korrekte og at de resulterede i en langt mere effektiv køling.

KWH Mirka anvender også SolidWorks Simulation til styrkeberegninger under udviklingen af mekanismerne i excenterslibere og polérmaskiner, hvor enkelte komponenter hele tiden udsættes for vekslende belastninger. Også her fører simuleringen til at konstruktionerne kan optimeres både med hensyn til styrke og materialeforbrug.

For nylig har KWH Mirka anskaffet SolidWorks Enterprise PDM til styring af alle sine tekniske informationer. Virksomheden er i fuld gang med at implementere systemet i afdelingen for udvikling af elektriske værktøjer.
”Vi har et stigende behov for at kunne holde styr på vores tekniske informationer omkring vores produkter og sikre at vi altid anvender de rigtige versioner af Cad-modeller og andre former for informationer. Derfor indfører vi nu PDM-systemet,” fortæller Caj Nordström.