Lappset Group Oy

SolidWorks har sikret en tidsbesparelse på op til 50 %
Virtuelle prototyper er tilgængelige næsten øjeblikkeligt
Reducerede produktionsomkostninger ved at minimere unødvendigt arbejde

Med SolidWorks Simulation kan vi analysere flere forskellige modeller på en gang os se, hvilke konstruktioner der fungere bedst. Efterfølgende kan vi fremstille en prototype baseret på disse resultater

UDFORDRINGEN

Lappset er en af Europas førende producenter af udstyr til legepladser, sport og spil. Legeredskaber fra Lappset er opbygget af moduler, hvilket giver kunderne en bred vifte af muligheder. Modulernes konstruktion skal ikke blot tage hensyn til produkternes funktionalitet, men også dets sikkerhed og brugervenlighed, og det endelige resultat skal både være nyskabende, sikkert og i overensstemmelse med gældende kvalitetsstandarder.

LØSNINGEN

Syv ingeniører og tre designere arbejder i Lappsets udviklingsafdeling. Afdelingen skiftede CAD-system fra Autodesk Mechanical Desktop til SolidWorks ® CAD-software, som omfatter SolidWorks ® SimulationXpress – en gratis version af SolidWorks Simulation. SolidWorks ® SimulationXpress kombinerer CAD og ’finite element analysis’ (FEA), hvilket gør det muligt at udføre stressanalyser langt tidligere i udviklingsprocessen.

Lappset kan nu nøjes med langt færre prototyper, fordi SolidWorks ® SimulationXpress giver mulighed for at teste alle modellerne virtuelt. Resultatet har været betydelige besparelser i tid og omkostninger.

”Tidligere skulle vi vente op til en måned på en fysisk prototype”, forklarer Esa Junttila. ”Ved at bruge SolidWorks ® SimulationXpress kan vi få den virtuelle prototype på computerskærmen næsten øjeblikkeligt. Før SolidWorks lavede vi typisk tre prototyper til hver ny model. Nu er en enkelt nok, fordi vi allerede ved, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, ved at have afprøvet alt i SolidWorks ® Simulation”, fortæller Junttila.