Low Vision International AB

Udviklingsprocessen forkortet med 6-8 uger
Antallet af fysiske prototyper er reduceret til blot en enkelt ved hjælp af SolidWorks Simulation
Brugervenligt system

Vi sparer 6-8 uger i vores udviklingsproces, fordi vi anvender SolidWorks og SolidWorks Simulation. Systemet sikrer, at vi nu kan nøjes med en enkelt prototype i stedet for de to eller tre, som vi tidligere måtte fremstille.

UDFORDRINGEN

Low Vision International AB med hovedsæde i Växjö er blandt verdens førende producenter af hjælpeprodukter til synshandicappede. LVI har udviklet et elektronisk forstørrelsesglas, MagniLink Vision, til synshandicappede. Produktet har blandt andet touch screen og kan konvertere tekst til tale. LVI har vundet den internationale reddot design award for produktet.

LØSNINGEN

MagniLink Vision indeholder funktioner som HD-video, touch screen og tekst-til-tale konvertering. Design og udvikling af produktet er resultatet af et tæt samarbejde med det svenske industrielle design firma Myra Industriell Design og er gennemført med intensiv anvendelse af SolidWorks, som ifølge udviklingschef Henrik Blomdahl, har sparet LVI værdifuld tid i udviklingsprocessen.

For to år siden LVI udskiftede sit eksisterende 3D-CAD-system med SolidWorks. Henrik Blomdahl forklarer: “Vi valgte at ændre CAD-systemer, fordi SolidWorks har flere indbyggede funktioner af den slags, vi kan lide at arbejde med. Det er samtidig et meget brugervenligt system. ”
Virksomheden modtog Red Dot Award ved en reddot-symposium i den tyske by Essen i begyndelsen af juli i år. Det er første gang, virksomheden har vundet den eftertragtede designpris.

Masser af simuleringer
”Alle dele af produktet er blevet udviklet ved hjælp af SolidWorks. Vi bruger CAD-systemet til at designe for eksempel plastemner, tyndpladedele, belysningssystemer og optik, men også til udføre en masse simuleringer og kollisionstests. Vi har sparet seks til otte uger i udviklingsprocessen, fordi vi har reduceret behovet for fysiske prototyper fra typisk to-tre til én ved hjælp af SolidWorks og SolidWorks Simulation,” siger Henrik Blomdahl.

Virksomheden har anvendt simulation til både statiske og dynamiske dele og for at sikre korrekt placering af kabler i forhold til mekanik. Henrik Blomdahl fortæller, at LVI bruger både FEA-beregninger til beregninger af styrken i de statiske dele, Motion Simulation til bevægelige dele og simulering af fordelingen af vægt i hele konstruktionen. “Den korrekte fordeling af vægten i konstruktionen er afgørende for os, fordi apparatet skal være så stabilt som muligt i daglig brug,” forklarer Henrik Blomdahl.

Virtuelle kasser
LVI simulerer også emballering af virksomhedens produkter at sikre, at de kan håndteres på en optimal måde i logistikkæden. Simuleringen af virtuelle kasser til forsendelse er med til at bestemme de bedste materialer samt form og størrelse af emballagen.

Ved hjælp af PhotoView 360 har LVI tidligt i udviklingsforløbet lavet fotorealistiske visualiseringer af MagniLink Vision til brug i brochurer. Denne metode har betydet, at dokumentation og salgs-materiale har kunnet udarbejdes parallelt med det selve udviklingsarbejdet.