Modulpac AB

Plastvirksomheden Modulpac med hovedkvarter og to fabrikker i den svenske by Lagan og omkring 30 medarbejdere har siden 1983 udviklet, produceret og markedsført sprøjtestøbte plastlukninger som for eksempel skruelåg. Kunderne findes blandt farmaceutiske virksomheder, kosmetikproducenter, fødevareindustri og kemisk industri. Modulpac havde brug for at kunne fortage præcise vurderinger af cyklustiden ved produktionen af plastemner. Samtidig var det nødvendigt at optimere materialeforbruget samt åbne op for mulighederne for at udvikle nye og stadigt mere avancerede sprøjtestøbe-værktøjer.

 

Afkortet gennemløbstid og endnu mere kvalitet

Med SolidWorks Plastics har Modulpac afkortet gennemløbstiden for nye produkter med 10-15 procent og samtidig forbedret kvaliteten i sin produktion. Med SolidWorks Plastics kan Modulpac præcist vurdere cyklustiden i sprøjtestøbnings-processen. Korrekt information om cyklustiden er nemlig afgørende for virksomhedens forretning, forklarer udviklingsingeniør Micael Svensson, Modulpac:

”Vi udvikler en masse nye produkter. Tidligere var vi henvist til at gætte cyklustiden, hvis vi ikke havde et lignede ældre produkt. Hvis vi gættede forkert risikerer vi at miste forretning fordi vi blev for dyre eller sætte prisen for lavt, så vi tabte penge. Med SolidWorks Plastics får vi en præcis beregning af cyklustiden, så vores salgsafdeling kan tilbyde kunderne den rigtige pris.”

Han peger på, at den mere præcise tilbudsgivning har været direkte medvirkende til at øge Modulpacs salg og indtjening.

 

SOLIDWORKS Plastics minimerer materialeforbruget

En anden vigtig gevinst ved at anvende SolidWorks Plastics er, at Modulpac via simuleringer kan minimere materialeforbruget. ”I vores forretning går udviklingen mod at anvende stadigt mindre materiale og lave stadigt tyndere emner med den samme holdbarhed. De mere komplekse emner gør det stadigt sværere at fylde støbeværktøjerne korrekt,” forklarer Micael Svensson.

Han peger på, at analyseværktøjet er rigtig godt til at vurdere, om det er let eller ej at fylde støbeværktøjet og samtidig om køletiden er acceptabel. Modulpacs værktøjsleverandører anvender ikke simulering, og derfor er det en stor fordel, at virksomheden kan levere denne form for analyser til dem.  ”Vi er mere sikre på kvaliteten af værktøjerne. Tidligere risikerede vi let at blive fanget i vanetænkning. Nu har vi har mulighed for at afprøve flere designoptioner. Vi har også formået at reducere tiden til udvikling af nye værktøjer, fordi vi kan teste forskellige indsprøjtningsmetoder og afsløre eventuelle luftlommer uden at skulle igennem fysiske afprøvninger af værktøjerne, forklarer Micael Svensson.

Han peger desuden på, at det er blevet muligt at minimere mulighederne for, at der opstår løbemærker på emner, hvor designet af produktet spiller en stor rolle. Det gælder for eksempel emner i metallic-udførelse. Modulpac har én SolidWorks Premium-licens og én SolidWorks Plastics. Foruden at designe nye produkter med SolidWorks anvender Micael Svensson også SolidWorks Simulation til eksempelvis at beregne de kræfter, det er nødvendigt at anvende for at åbne børnesikre lukninger, og også om emnet kan modstå den belastning, det udsættes for i åbningsprocessen. Det kan for eksempel være fleksible dele af emnet, der skal kunne bøjes, men ikke må brække af.