Norwin A/S

PDM sikrer fuld kontrol med forskellige versioner af styklister, 3D-modeller og produktionstegninger

Vi har truffet en strategisk beslutning om, at hele vores fremtidige udviklingsarbejde samt større ændringer på eksisterende konstruktioner skal foregå i 3D med SolidWorks og styringen af al vores produktinformation vil foregå med SolidWorks Enterprise PDM.

UDFORDRINGEN

Norwin A/S udvikler specialtilpassede vindmøller, som fremstilles hos licenstagere. Tidligere foregik hele udviklingen af vindmøllerne med et 2D CAD-system, hvor opdateringer af styklister mv. foregik manuelt i Excel-ark. Det medførte en stor risiko for uoverensstemmelser og fejl, og forventningerne til implementeringen af SolidWorks Enterprise PDM var derfor høje.

LØSNINGEN

PDM-systemet sikrer fuld kontrol med forskellige versioner af styklister, 3D-modeller og produktionstegninger samt historikken omkring andre typer informationer til licenstagerne. Licenstagerne vil på længere sigt blive knyttet tættere til PDM-systemet, således at der også er styr på informationer fra dem. Foruden 3D CAD og PDM anvender Norwin også SolidWorks Simulation til styrkeberegninger og simulering af bevægelser.