Close up af tandhjul - Udviklet og designet via SOLIDWORKS 3D CAD & 3DEXPERIENCE

Pässilä Bicycles

Pässilä Bicycles blev grundlagt af en gruppe barndomsvenner, som alle delte den samme passion for mountainbiketure gennem Pässiläs vildmark i Finland. Pässilä Bicycles valgte at skifte til SOLIDWORKS og den cloud-baserede 3DEXPERIENCE-platform for at styrke samarbejdet og udvikle mere avancerede og komplekse produkter.

Pässilä Bicycles Ltd. har sit navn fra Pässiläs vildmark i Finland. Her dyrkede grundlæggerne deres passion for cykelture på mountainbikes i vildmarksterræn. Dette udviklede sig til en voksende cykelvirksomhed baseret i Nopankylä, Finland. At køre på Pässiläs vildmarksstier er krævende og gav barndomsvenner de bedste forudsætninger for at designe en solid mountainbike. En mountainbike som nu er eftertragtet af mange seriøse mountainbike-entusiaster. Virksomheden tilbyder en lang række komponenter og reservedele, der rækker langt ud over hvad man normalt finder på en mountainbike.

Barndomsvennerne der gjorde en passion til en virksomhed

Ifølge administrerende direktør Markku Hautamäki er grundlæggerne af Pässilä Bicycles ‘blot’ en gruppe venner, der har kendt hinanden, siden de var børn og har kørt mountainbike sammen siden begyndelsen af ​​1990’erne. I årenes løb har gruppen kørt på næsten alle slags mountainbikes, der findes på markedet. Alt lige fra meget rigide cykler til fuldaffjedrede downhillcykler til fatbikes. Deres livslange erfaring og fælles interesse for mountainbike har inspireret dem og givet dem et unikt samarbejde. Dette har resulteret i virksomhedens signatur mountainbikerammer i titanium, som er mere holdbare og ikke ruster som traditionelle stålrammer.

I 2006 snakkede de om at stifte et cykelfirma – det dog var først i 2018 at Pässilä Bicycles blev grundlagt. I starten brugte Pässilä Bicycles BikeCAD® 2D-designsoftware til at lave skitser af cykelsteldesign og 2D-tekniske tegninger til produktion. Men efterhånden som virksomheden voksede sig større, og efterspørgslen efter nye modeller fortsatte med at stige, var man, i følge Hautamäki, nødt til at gå over til 3D-design for at forkorte udviklingscyklusser og fremme designkompleksitet og innovation.

“Vores forretning har oplevet en stabil vækst siden begyndelsen. Det var dog først med lanceringen af ​​vores Enduro stel i begyndelsen af ​​2020 at det virkelig tog fart. Det er vores bedst sælgende model. Vi indså, at vi ville være nødt til at styrke og accelerere produktudviklingen for at fortsætte med at vokse. For at gøre det var vi nødt til at gå over til 3D-design for at hjælpe med produktudvikling. Dernæst skulle vi finde en effektiv måde at samarbejde, fordi vi alle arbejder forskellige steder og tidspunkter”

SOLIDWORKS & 3DEXPERIENCE satte skub i produktudviklingen

Pässilä Bicycles blev straks tiltrukket af SOLIDWORKS® 3D-designsoftware, fordi den er foretrukket af store cykelproducenter. Derudover var den ogå foretrukket af deres industrielle designer, som også var komfortabel ved at arbejde i SOLIDWORKS. I en samtale med SOLIDWORKS-forhandleren PLM Group OY lærte Pässilä Bicycles, at de kunne have alt deres data gemt i en cloud-løsning, således at det altid var tilgængelig på tværs af afdelinger. Ud over at implementere SOLIDWORKS designværktøjer i februar 2021, valgte Pässilä Bicycles også tilføje hhv. Collaborative Business Innovator, Collaborative Industry Innovator og Collaborative Designer SOLIDWORKS-rollerne til 3DEXPERIENCE-platformen.

3DEXPERIENCE-platformen giver os ikke kun mulighed for at samarbejde på tværs i en cloud-baseret løsning, men også et sted at gemme og administrere data præcist og sikkert. Vi er en lille virksomhed og har ikke råd til at købe vores egen server og database. Med denne 3DEXPERIENCE har vi det datastyringssystem, som vi har brug for til at kontrollere revisioner og deres potentielle indvirkning på produktkvaliteten.” Markku Hautamäki, CEO & co-founder

“Vi er nødt til at udvikle mere komplekse produkter. Vi skal desuden også blive mere effektive i den måde, vi arbejder på,” påpeger Hautamäki og fortsætter. ”Ingen af ​​os arbejder i samme bygning, og vores designer arbejder om aftenen, mens vi andre arbejder om dagen. Med 3DEXPERIENCE er det muligt at samarbejde på tværs effektivt, alt data er gemt i vores cloud, som kan tilgås af alle med adgang”

 

Hurtigere udvikling af prototype, hurtigere på markedet – Med 3DEXPERIENCE

Siden skiftet til 3DEXPERIENCE har Pässilä Bicycles minimeret den tid, det tager at komme fra design til prototype, til tre uger, hvor den før var 3 måneder. Dette er selvom at virksomheden tilføjer nye æstetiske funktioner og stelkomponenter til deres cykelmodeller.

“Nøglen til at fjerne så meget tid fra vores udviklingscyklus er at have en mere effektiv og produktiv metode til at samarbejde på.” understreger Hautamäki. “Når vores designer færdiggør et design,  så går resten af holdet i gang. Vi kommer med forslag til funktioner og foreslår ændringer, før vi frigiver designet til prototype,” fortsætter Hautamäki:

“Tidligere gennemgik vi 2D-tegninger, lavede markeringer, godkendte tegningerne og opdaterede designet til yderligere gennemgang i samarbejde. Denne proces, der tog omkring tre måneder. Med 3DEXPERIENCE-platformen kan vi nu hente 3D-designet fra vores cloud og samarbejde øjeblikkeligt. Dette gør os i stand til at komme fra design til prototype på 3 uger i stedet for 3 måneder.”

 

Forbedret visualisering og datastyring

3DEXPERIENCE-platformen har desuden en række designvisualiserings- og datastyringsfunktioner, som Pässilä Bicycles har udnyttet til at forbedre produktkvaliteten.

“Ved at bruge 3DEXPERIENCE kan vi bedre visualisere, hvordan rammen vil se ud og sikre, at alle vores frirum er tilstrækkelige til at forhindre kollisioner og interferens, før vi bygger en prototype,” fortæller Hautamäki. “3DEXPERIENCE-platformen giver os ikke kun en sky- baseret samarbejdsarbejdsplads, men også et sted at opbevare og administrere data præcist og sikkert”, tilføjer Hautamäki og fortsætter

“Vi er en lille virksomhed og har ikke råd til at købe vores egen server og database. Med 3DEXPERIENCE har vi det datastyringssystem. Vi kan nu nemt kontrollere revisioner og deres potentielle indvirkning på produktkvaliteten.”

 

Produkter der møder kundernes behov

Med det mere effektive samarbejde og datastyring, der tilbydes via 3DEXPERIENCE-platforman, kan Pässilä Bicycles fremme kompleksiteten af ​​sine designs, og samtidig skære ned på omkostninger og tid. “Vores tidligere arbejdsmetoder gjorde at vi havde ikke tid til produktudvikling. Derudover brugte vi for meget tid op at gemme og administrere de data, der er forbundet med produktudvikling” siger Hautamäki. “Vores kunder leder efter noget anderledes og nøjes ikke bare med det sædvanlige,” tilføjer Hautamäki. “Ved at bruge 3DEXPERIENCE er vi bedre positioneret til fortsat at imødekomme kundernes efterspørgsel efter kompleksitet, innovation og tilpasning.”

 

Vil du også læse mere om 3DEXPERIENCE kan du gøre det her – Ønsker du at komme i kontakt med os omkring 3DEXPERIENCE kan du kontakte os her 

Markku Hautamäki

"3DEXPERIENCE-platformen giver os ikke kun mulighed for at arbejde på tværs af afdelinger på en cloud-baseret platform, men også et sted at opbevare og administrere data præcist og sikkert, Vi er en lille virksomhed og har ikke råd til at købe vores egen server og database. Med 3DEXPERIENCE får vi det datastyringssystem, som vi har brug for til at kontrollere revisioner og deres potentielle indvirkning på produktkvaliteten."

Markku Hautamäki

Lignende produkter

  • Cloud Data Management

    Cloud Data Management Administrer dine SOLIDWORKS 3D CAD -data, og samarbejd om designfiler i ”real time” med alle, hvor som helst Få et tilbud Gør …

  • 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

    3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Ved at forbinde SOLIDWORKS 3D CAD-løsningen med 3DEXPERIENCE platformen samarbejder du problemfrit med dine stakeholdere. Med 3DEXPERIENCE kommer du nemt fra idé til …

  • 3DEXPERIENCE for Ingeniører

    3DEXPERIENCE for Ingeniører Strømlin din CAD forandringsproces ved at sammenføre alle aspekter af din forretning på en central skybasseret platform. 3DEXPERIENCE frigiver tid til design …