Pemamek Oy Ltd.

3D-filer fra SolidWorks Composer er lette at arbejde med
Større kundetilfredshed på grund af bedre dokumentation
Enkel integration mellem SolidWorks og Composer

”Vi er lige startet med at anvende systemet, og vi bruger kun en flig af det, så vi ved endnu ikke, hvor vi ender henne. Der er utallige muligheder for at anvende systemet, og vi kan helt klart nå endnu videre.”

UDFORDRINGEN

Pemamek Oy Ltd har siden grundlæggelsen i 1970 specialiseret sig i udvikling og produktion af højteknologiske løsninger til mekanisering og automatisering af svejsning. Pemameks 140 medarbejdere udvikler og fremstiller løsninger til svejsning inden for områder som mobilt maskineri, infrastruktur, skibsbygning og offshore, industrielle kedelanlæg, vindmølleindustri samt kernekraft-anlæg og procesindustri. Virksomheden fremstiller en række standardprodukter, som i hastigt stigende grad er suppleret med projektarbejde inden for udvikling af omfattende svejseløsninger.
Pemamek anvendte tidligere udelukkende tekstbaseret dokumentation, som i de senere år blev suppleret med fotos, men det blev efterhånden klart, at virksomheden havde behov for at forbedre dokumentationen.

LØSNINGEN

”Vi har brug for detaljeret at kunne visualisere vores produkter og løsninger for at kunne opfylde kravene fra partnerne til vores servicearbejde. Desuden vil vi gerne kunne visualisere procedurerne omkring montage og vedligehold af vores udstyr. Vi sælger vores standardprodukter via partnerne og har ikke kontakten med slutbrugerne. Derfor er det vigtigt at kunne yde optimal service til partnerne med hensyn til teknisk dokumentation,” forklarer Mika Liinanotko, der er chef
for automationsprodukter og kundesupport. Han tilføjer, at det også gælder i forbindelse med problemknusning:
”Det gælder ikke kun dokumentation, men også mundtlige instruktioner via internet eller e-mail. Vi kan nu tilføje billeder og videoer, der anviser for kunderne, hvordan specifikke problemer kan løses.”

Om baggrunden for at vælge SolidWorks Composer siger Mika Liinanotko:
”Vi har anvendt SolidWorks i 10 år, og vi har været meget tilfredse med supporten fra PLM Group. Da vi valgte 3D VIA Composer, var det blandt andet på grund af supporten og på grund af integrationen mellem de to produkter.”
IT-administrator Mikko Salonen tilføjer:
”Vi anvender i øjeblikket én SolidWorks Composer-licens, hvor 3D CAD-filerne fra SolidWorks udgør grundlaget for at fremstille dokumentationen. 3D-filerne fra SolidWorks Composer er lette at arbejde med for vores servicefolk, fordi det ikke kræver nogen særlig viden om CAD at anvende dem. Det er let at åbne store samlingskonstruktioner og tage de dele, der er brug for.”

Pemamek har på kort tid opnået en række fordele ved at anvende SolidWorks Composer, forklarer Liinanotko:
”Den bedre dokumentation betyder, at kundernes generelle tilfredshed med vores produkter er forbedret, fordi vores serviceydelser er blevet stærkt forbedret. Desuden er behovet for telekommunikation er begrænset betydeligt, og vi har fået en meget kortere svartid på forespørgsler fra kunderne omkring vores service. Desuden er livet blevet lettere for vores partnere, fordi de har fået en meget bedre og mere effektiv dokumentation.” Han tilføjer:
”Vi er lige startet med at anvende systemet, og vi bruger kun en flig af det, så vi ved endnu ikke, hvor vi ender henne. Der er utallige muligheder for at anvende systemet, og vi kan helt klart nå endnu videre.”