Phase One A/S

Effektiv og fejlfri kommunikation omkring udviklingsprojekter internt og med japansk partner
Plug-n’-play implementering af PLM i Danmark og Japan uden behov for omfattende konsulentbistand
Sikker adgang til udviklingsinformation og teknisk dokumentation overalt i verden
Forebyggelse af tidskrævende og kostbare tab af udviklingsdata

Med HostPLM har vi fået tilgang til vores udviklingsfiler og dokumentation, ligegyldigt hvor vi befinder os fysisk. Vi kan se alt, hvad hinanden laver, og hele opbevaringen og delingen af vores tekniske dokumentation er blevet fuldstændig sikret.

UDFORDRINGEN

Phase One med speciale i udstyr og software til professionel digital billedhåndtering er grundlagt i 1993 i København og har i dag 120 medarbejdere i Danmark. Datterselskabet Leaf i Israel og den delvist ejede partner i Japan, Mamiya bringer det samlede antal af ansatte op på i alt omkring 250. Virksomheden har datterselskaber i New York, London, Köln, Tokyo, Hong Kong, Shanghai, Sydney og Tel Aviv.

Phase One havde brug for et system, som gjorde det lettere at styre teknisk dokumentation i store internationale udviklingsprojekter. Samtidig var målet at minimere tabet af CAD-information som følge af fejl under udveksling af filer.

LØSNINGEN

”Med HostPLM har vi fået tilgang til vores udviklingsfiler og dokumentation, ligegyldigt hvor vi befinder os fysisk. Vi kan se alt, hvad hinanden laver, og hele opbevaringen og delingen af vores tekniske dokumentation er blevet fuldstændig sikret.”

Det fastslår Anders Arvad Raabo, der er ingeniør med ansvar for mekanisk design hos Phase One, som har speciale i professionelle digitale kameraer og digitale bagstykker til kameraer samt software til billedbehandling. Virksomheden anvender HostPLM fra PLM Group til at koordinere sit udviklingsarbejde, som foregår i Danmark, Japan og Israel. Phase One ejer virksomheden Leaf i Israel, der udvikler og fremstiller digitale bagstykker og har en stor aktiepost i det japanske kamera- og objektiv-firma Mamiya, der er partner med Phase One i en række store udviklingsprojekter.

Udvikler alt i SolidWorks
Phase One har anvendt SolidWorks i næsten 20 år og har i dag tre CAD-licenser. Også Leaf og Mamiya råder over hver tre licenser, og CAD-systemet anvendes til al dokumentation af fysiske emner.

”Vi udvikler alt, hvad man kan røre ved i vores produkter med SolidWorks. Den indvendige verden i produkterne er afsindigt kompleks med rigtig mange detaljer, og alt konstrueres i SolidWorks for at kunne illustrere samlingen af produkterne. Det gælder eksempelvis også et område som kabelføring,” forklarer Anders Arvad Raabo.

Tidligere foregik kommunikationen ved, at filer blev sendt frem og tilbage lokalt og med email, og udviklingsfolkene kunne risikere at miste flere ugers arbejde, hvis noget gik galt:
”Det er fuldstændig elimineret med HostPLM, som sikrer, at vi altid har adgang til den rette information. Desuden har vi partnere og leverandører overalt i verden, som vi ofte besøger, og i den forbindelse er det skønt, at vi kan tilgå systemet ligegyldigt hvor vi befinder os,” understreger Anders Arvad Raabo.

Plug-and-Play implementering af HostPLM
Phase One havde oprindeligt anskaffet SolidWorks Enterprise PDM og installeret systemet i Danmark. I forbindelse med et større fælles udviklingsprojekt med Mamiya skulle begge parter anvende PDM-systemet, men der opstod hurtigt problemer med at koordinere den internationale implementering af systemet. Det skyldtes blandt andet, at Mamiya anvender eksterne IT-konsulenter, som ikke havde erfaring med systemet.

Implementeringsprojektet blev alt for omfattende. I mellemtiden dukkede HostPLM op, og Anders Arvad Raabo kunne hurtigt se, at det var en oplagt løsning for Phase One.

”Implementeringen af systemet var fuldstændig plug-n’-play. Vi installerede en HostPLM Box hos os i Danmark og én hos Mamiya. Vi sendte faktisk blot boksen til Japan, installerede brugere og lavede en lille smule tilpasning, og så var vi oppe at køre,” siger Anders Arvad Raabo og tilføjer: ”Det er eksempelvis fantastisk for os, at vi blot selv kan oprette en ny bruger uden hjælp fra eksterne konsulenter.”
Han fremhæver desuden, at én af de helt store fordele ved at anvende HostPLM er, at der ikke er behov for intern IT-administration i forbindelse med driften af systemet, fordi det er en host-baseret løsning, hvor PLM Group har ansvaret for hele driften af systemet.

HostPLM breder sig
HostPLM var i første omgang tænkt til at koordinere og styre CAD-arbejdet i SolidWorks, men det viste sig hurtigt, at systemet også kan håndtere filer i forbindelse med det elektroniske udviklingsarbejde, som foregår i CAD-systemet OrCAD.
”Vi startede med to HostPLM-licenser, men er nu oppe på seks, og alle de filer, som vedrører vores fysiske emner hvad enten der er tale om mekanik eller elektronik, håndteres i dag i systemet,” forklarer Anders Arvad Raabo.

Desuden peger han på, at Phase One ser et stort potentiale for den fremtidige udnyttelse af systemet:
”Indtil nu har vi en ret primitiv anvendelse af HostPLM, hvor vi ikke udnytter systemets muligheder til fulde. Det er for eksempel muligt at strømline strukturerne i vores arbejde meget bedre, end vi gør i dag. Det er ét af de områder, vi arbejder videre med,” fortæller han.