Preco SIA

Individuelle behov & samlebåndsproblemer

Preco med hovedkvarter i den lettiske by Lielvarde producerer specialudstyr såsom transportbånd og tørremaskiner til håndtering af korn, frø og andre planter. Virksomhedens filosofi er at producere højt standardiseret udstyr. Her skal 90 procent være standard og 10 procent tilpasses til kundernes individuelle behov.

Siden etableringen i 1994 er virksomheden konstant vokset og problemer med 3D modeller af emner og samlekonstruktioner var begyndt at skabe problemer. Nogle af problemerne var af mere generel karakter. Dette gjaldt blandt andet emner, der ikke passede ind i maskinerne, forkert navngivning af 3D-modeller og at konstruktørerne i en række tilfælde kom til at skabe 3D-modeller, som allerede eksisterede i forvejen.

Der var således markant behov for at få bedre styr på både data og processer for at forbedre virksomhedens effektivitet og fortsatte udvikling

 

Strømligning af processer gav overblik over 3D-Modeller

Preco erkendte behovet for at strømline sine processer omkring håndtering af 3D modeller og virksomheden valgte derfor at gå i samarbejde med PLM Group med henblik på at finde en passende løsning. For at få styr på 3D-modeller og arbejdsgange lød anbefalingen på at indføre PLM Groups HostPLM-løsning.

“Fra starten var vi en smule skræmte over prisen på løsningen, men efter at vi analyserede ROI (Return on Investment) og de fordele, vi ville kunne opnå, så projektet særdeles lovende ud. Eksperter fra PLM Group besøgte os og hjalp til med at installere løsningen, sætte den nye server op og gennemføre et en-dags kursus i at anvende løsningen,“ forklarer konstruktør Tomass Ulmis, Preco.

Sammen lykkedes det Precos udviklingsfolk og eksperterne fra PLM Group at skabe de rammebetingelser i PDM-systemet, som fuldstændig tilpasser systemet til Precos unikke arbejdsgange samt at definere, hvordan virksomhedens udviklingsprocesser skal forløbe.

Arbejdsgangene omkring 3D-modellering blev hurtigt forbedret. I dag er det let for cheferne at tildele opgaver til medarbejderne uden at skulle bekymre sig om, at der sker dobbeltarbejde. Når opgaverne er udført, godkender cheferne dem og de har også mulighed for at fjerngodkende med mobile enheder for at sikre at arbejdsgangene fungerer optimalt.

“Det er godt et par år siden, vi besluttede at implementere SOLIDWORKS HostPLM. Ved hjælp af softwaren er vi nu i stand til at leve op til vores egen filosofi og fremme standardiseringen af vores udstyr til fordel for vores kunder,” understreger udviklingschef Kristaps Grauzdulis.

 

Optimeret arbejdsgange – Også i marketing & salg

Men det er ikke kun medarbejderne i udviklingsafdelingen, der nyder godt af forbedringerne i deres arbejdsprocesser. Når medarbejderne i salg og marketing i dag har behov for detaljerede oplysninger omkring virksomhedens produkter, er det ikke længere nødvendigt for dem først at kontakte udviklingsfolkene. De kan nu let og hurtigt selv søge og finde de specifikke informationer de har behov for via HostPLM.

En anden afgørende fordel ved PDM-løsningen er, at systemet tager sig af håndteringen af sikkerhedsaspekterne og integriteten omkring data og dermed forebygger kostbare fejl og misbrug af data. Via fuld sporbarhed, der gør det muligt at se, hvem der senest har lavet ændringer, sikrer PDM-løsningen, at data er robuste. Det er desuden fuldstændig umuligt at komme til at slette data ved et uheld, da de altid gemmes som en lokal kopi på virksomhedens egne servere.

“Vi har sparet masser af både tid og ressourcer, og vi kan derfor stærkt anbefale andre virksomheder at anvende denne PDM-løsning fra PLM Group. Vi var den første lettiske virksomhed, som testede løsningen, og i begyndelsen var vi ikke helt sikre på, om vi havde truffet det rette valg, da der var tale om en meget risikobetonet investering. I dag kan jeg 100 procent sikkert fastslå at investeringen har været en rigtig god økonomisk beslutning. Desuden sparer vores udviklingsfolk masser af tid ved at en række opgaver, der tidligere foregik manuelt, som eksempelvis generering af DXF- og PDF-filer, nu er fuldstændig automatiseret,” afslutter Tomass Ulmis fra Preco.

 

Preco SIA

“I starten var vi i tvivl om at vi havde truffet det rigtige valg, da investeringen udgjorde en stor risiko for os, men i dag kan jeg med 100 procents sikkerhed fastslå at investeringen har betalt sig selv tilbage og mere til!”