Profile Vehicles Oy

Tidsforbruget til udvikling og produktion af nye modeller er reduceret fra 2 år til 1,5 år
Antallet af fejl er mere end halveret

SolidWorks har forkortet udviklingsprocessen og forbedret kvaliteten af vores produkter.

UDFORDRINGEN

Profile Vehicles udvikler og producerer karrosseri til specielle køretøjer – eksempelvis ambulancer – på understel fra bilproducenter, blandt andre Volkswagen og Mercedes. Mange produkter fra Profile Vehicles anvendes hver dag i redningsaktioner samt sikkerheds- og transportopgaver over hele verden. Et skifte til 3D var nødvendigt for at effektivisere udviklingsprocessen.

LØSNINGEN

Profile Vehicles valgte SolidWorks CAD-software, fordi de havde positive erfaringer med netop denne software. SolidWorks rummer en række fordele, som har gjort udviklings- og produktionsprocessen langt mere effektiv og rentabel. I stedet for at vente på den fysiske undervogn importerer de CATIA-filer og kan dermed begynde udviklingen af karrosseriet seks måneder tidligere end førhen, hvilket har reduceret udviklingstiden med 25 %.
SolidWorks har desuden forbedret produktkvaliteten markant. Før SolidWorks fandt virksomheden gennem kvalitetskontrol af produkterne i gennemsnit 12 fejl i hver konstruktion. Det tal er nu reduceret til fem takket være muligheden for at lave mere præcise konstruktioner. Med SolidWorks kan virksomheden desuden fremstille mere komplekse konstruktioner. Tidligere kunne loftskonstruktionen i en bil bestå af ni forskellige dele – nu er det en enkelt. Alle disse fordele har gjort Profile Vehicles langt mere produktiv end tidligere.