Rocla Oy

SolidWorks er let at bruge
Problemfri integration med det eksisterende PDM-system
Nemt at generere flere versioner ud fra den samme 3D-model
Lettere kommunikation med underleverandører

SolidWorks har forbedret vores konkurrencevene markant.

UDFORDRINGEN

Rocla Oy har hovedkvarter i den finske by Järvenpää og har omkring 530 ansatte. Siden 1946 har virksomheden udviklet, produceret og markedsført intelligente løsninger til materialehåndtering – eksempelvis gaffeltrucks. Rocla er ejet af Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe B.V. og er en del af Mitsubishi Nichiyu Forklift.

Det tidligere CAD-system opfyldte ikke Roclas behov og fungerede heller ikke tilstrækkeligt godt sammen med PDM-systemet.

LØSNINGEN

SolidWorks, SolidWorks Simulation og PDM spiller nu en nøglerolle ved udvikling af nye gaffeltrucks og førerløse trucks hos Rocla. Virksomheden er i øjeblikket i fuld gang med et projekt, hvor den for første gang udvikler en modvægts-gaffeltruck, der er i stand til at køre både indendørs og udenfor. Gaffeltrucken har blandt andet har større hjul end Roclas hidtidige trucks til indendørs anvendelse.
”Projektet betyder store ændringer i vores eksisterende produktion. Vi skal producere mere og har derfor opbygget en helt ny samlelinje,” forklarer Roclas CAD-administrator Mika Särkkä

Rocla har et meget højt designniveau og har modtaget en række prestigefulde designpriser som eksempelvis sidste år reddot award.
”Som udviklere er vores største udfordring at lave perfekte designs for nye produkter meget hurtigt. Det kan vi gøre med avanceret anvendelse af SolidWorks og PDM,” understreger Mika Särkkä:
”Vi designer produkter, så de er klar til produktion. Vores udviklingsproces er både hurtig og meget struktureret. Med SolidWorks og PDM integreret med styklisterne i vores ERP-system er kvaliteten af nye designs blevet højere samtidig med, at vi kan simulere en lang række egenskaber ved dem og derved spare fysiske prototyper.”

Rocla opbygger en generisk 3D master-model for hvert nyt produkt. Ud fra modellen kan udviklerne konfigurere nye versioner at et produkt.

”Vi laver modulært design. Der findes mange variationer af de enkelte trucks, men delene i dem ligner samtidig hinanden meget. Ud fra den generiske model i PDM-systemet kan vi let konfigurere variationer af produkter og PDM-systemet gør det enkelt at finde og genbruge eksisterende emner,” forklarer Mika Särkkä.

SolidWorks anvendes også i udstrakt grad til design af pladeemner. Mika Särkkä lægger vægt på, at CAD-systemet gør det let at både at designe pladeemnerne og forstå, hvilke emner, der vil kunne produceres i praksis: ”Det er meget realistisk at arbejde i Sheet Metal-modulet,” siger han.

Rocla har mange underleverandører og 3D-modeller og tegninger fra SolidWorks er en særdeles vigtig brik i samarbejdet med dem. Data fra CAD-systemet anvendes blandt andet i samarbejdet med leverandører af værktøjer og laserskårne emner.

”På denne måde er det meget lettere at kommunikere effektivt med vores underleverandører og CAD-systemet udvikle emner til vores produkter i samarbejde med dem. SolidWorks gør det let og hurtigt at lave ændringer, hvis der er behov for det,” fastslår Mika Särkkä.

Han fremhæver også at det er let for nye medarbejdere i udviklingsafdelingen at komme i gang med SolidWorks:

”Vi får ofte nye, unge medarbejdere, og brugervenligheden i SolidWorks medfører, at det er let for dem at komme i gang og hurtigt blive effektive og produktive.”