TA Engineering

  • Første virksomhed i Ljungby-området, der kan tilbyde 3D-print som en service
  • TA Engineering får mulighed for at udvide sit forretningsområde dramatisk
  • Mulighed for at hverve nye kunder inden for masser af forskellige brancher

“3D-print er en drøm teknologi til enhver R & D afdeling, fordi det er muligt at producere både levende fysiske prototyper og dele og mekanismer, der er klar til brug i produkter og produktion.”

UDFORDRINGEN

TA Engineering med hovedsæde i det sydlige-svenske by Ljungby blev grundlagt i 2013 af Tibor Albert som er ejer af én-mands virksomheden, der samarbejder med tre eksterne ingeniører på projektbasis. Siden grundlæggelsen har virksomheden baseret sin forretning på produktion af tekniske manualer på 15 sprog samt papir- og web-baserede reservedelslister. Desuden har virksomheden udført en række forretningsstyrings-opgaver inden for især miljøløsninger og arbejdsmiljø. I 2016 har TA Engineering som den første svenske virksomhed investeret i en 3D Systems Projet 2500Plus 3D-printer fra PLM Group.

LØSNINGEN

TA Engineering vil fremover basere store dele af sin fremtidige forretning på at 3D-printe en lang række af forskellige emner på servicebasis.
De seneste tre år har virksomheden levet af at fremstille tekniske manualer på 15 forskellige sprog samt papir og web-baserede reservedelslister ved hjælp af SolidWorks, SolidWorks Composer og grafisk designsoftware fra Adobe. Desuden har TA Engineering løst virksomhedsstyringsopgaver inden for miljø og arbejdsmiljø.
04_Stampanti3D_3dsystems_3dz_italia_projet_2500-425x490TA Engineering har investeret i en 3D Systems Projet 2500Plus 3D-printer fra PLM Group og printeren er den første af denne type installeret i Sverige. Med investeringen satser virksomhedens grundlægger og ejer Tibor Albert på, at mange små og mellemstore virksomheder i nærområdet vil udnytte muligheden for at få printet 3D-emner hos TA Engineering.

Kæmpe interesse for 3D-print

Han fortæller at han har mødt stor interesse for 3D print hos de lokale producerende virksomheder:
”Mange af dem ser store muligheder i at anvende 3D-printede emner, men det er ofte en svær beslutning for ledelsen at retfærdiggøre investeringen af et stort beløb i en printer, som måske kun anvendes fem-seks gange om året. Derfor er de interesserede i at lade en virksomhed som vores løse opgaverne for dem.”
”Vi har længe set på 3D-print, og vi anser det for at være fremtidens primære teknologi inden for fremstilling af en lang række forskellige emner som reservedele, prototyper og formværktøjer. Med vores nye printer kan vi som den første leverandør i området tilbyde virksomheder at printe i plast og gummi i to farver,” forklarer Tibor Albert og tilføjer:
”Virksomhederne vil kunne aflevere deres designfiler til os i CAD eller STL-format og ud fra dem kan vi lynhurtigt printe emnerne.”

3D-printede støbeforme og prototyper

Tibor Albert tilføjer at han regner med at kunderne især vil komme fra virksomheder som har behov for sprøjtestøbeværktøjer, vakuumforme og hurtige prototyper og i dag anvender 09_Stampanti3D_3dsystems_3dz_italia_projet_2500spåntagende bearbejdning til fremstilling af værktøjer:
”Med vores 3D-printer vil vi kunne fremstille fuldt fungerende emner. Vi vil kunne hjælpe dem med hele processen fra skitse til færdigt produkt. På denne måde kan vi umiddelbart sænke både deres udviklings- og fremstillingsomkostninger. For eksempel vil vi kunne fremstille formværktøjer der er både billigere og mere avancerede end forme produceret med traditionelle metoder,” understreger han og tilføjer:
”3D-print er en drømmeteknologi for en hvilken som helst udviklingsafdeling, fordi det både er muligt at fremstille livagtige fysiske prototyper og emner der er klar til brug i produkter og produktion.”

3D-printede emner i høj kvalitet

Tibor Albert har indtil nu især drøftet 3D-print med små og mellemstore virksomheder i lokalområdet, men regner med at TA Engineering kan betjene kunder fra Stockholm i nord til Sydsverige og Danmark: ”Vi vil tilbyde dem service af høj kvalitet inden for udvikling og 3D-print. Intet job er for stort eller lille for os og vores muligheder for at fremstille forskellige typer af emner er nærmest ubegrænsede,” understreger han.