Time Danmark A/S

Med SolidWorks, Simulation og Enterprise PDM er udviklingstiden halveret
Muligt at udvikle mere komplekse konstruktioner
Behov for færre prototyper

“Vi bruger SolidWorks-produkterne i stor stil til at lave konstruktion, simulerings-analyser, produktionsforberedelse, lagerstyring og markedsføringsmaterialer. I forhold til tidligere har vi både kunnet reducere udviklingstiden med omkring halvdelen og samtidig udvikle stadigt mere komplekse konstruktioner.”

UDFORDRINGEN

Time Danmark A/S udvikler, producerer og sælger lifte til elselskaber og kommunale elværker til eksempelvis udskiftning af pærer i gadelygter samt en lang række andre opgaver inden for blandt andet byggesektoren. Virksomheden har brug for stadigt hurtigere at kunne udvikle nye og mere avancerede lifte til montage på køretøjer som kassevogne, pickups og lastbiler. Det stiller krav om effektivisering af udviklingsarbejdet.

LØSNINGEN

Løsningen på udfordringen har været en stadig mere avanceret udnyttelse af software fra SolidWorks, som har gjort det muligt at halvere udviklingstiden samtidig skabe bedre produkter.

”Vi bruger SolidWorks-produkterne i stor stil til at lave konstruktion, simulerings-analyser, produktionsforberedelse, lagerstyring og markedsføringsmaterialer. Vi er meget strukturerede i vores udviklingsarbejde. I forhold til tidligere har vi både kunnet reducere udviklingstiden med omkring halvdelen og samtidig udvikle stadigt mere komplekse konstruktioner,” fastslår Martin Adamsen, der er chef for teknisk afdeling hos Time.

Lettere og stærkere konstruktioner har afgørende betydning for Time Danmark. I sagens natur har vægten af liftene stor betydning, fordi de skal placeres på køretøjer og dermed ikke må være for tunge. SolidWorks Simulation spiller en væsentlig rolle i arbejdet med at kunne skabe lettere og samtidigt stærkere konstruktioner:
”Vi anvender primært simulering til at simulere og analysere udbøjninger og udmattelse af konstruktioner med henblik på at optimere dem vægt- og styrkemæssigt,” fortæller Martin Adamsen.

Med SolidWorks har Time Danmark desuden kunnet øge genbrug af dele af eksisterende konstruktioner i forbindelse med konstruktion af nye lifte, hvilket har reduceret udviklingstiden for nye produkter.

Konstruktionerne udføres i høj grad som pladekonstruktion i SolidWorks’ Sheet Metal-modul. Liftene består for en stor del af pladeemner, som tappes sammen. Anvendelsen af Sheet Metal-modulet betyder ifølge Martin Adamsen, at tingene passer sammen og antallet af prototyper derfor har kunnet reduceres fra typisk tre til en enkelt:
”Med 2D-konstruktion manglede vi at kunne udfolde pladedelene automatisk, hvilket betød mere omstændeligt arbejde, større muligheder for at lave fejl og behov for flere prototyper. Nu kommer vi lynhurtigt ud over prototypestadiet.”

Time Danmark anvender desuden PDM-systemet SolidWorks Enterprise PDM til at styre al information i forbindelse med konstruktionsarbejdet, og systemet spiller også en stor rolle i produktionsforberedelsen. Systemet genererer automatisk PDF-dokumenter med produktionstegninger og de DXF-filer, som underleverandørerne anvender ved laserudskæring af plader.