Ullman Dynamics

SolidWorks har medført produkter af højere kvalitet
Kortere gennemløbstider
Øget holdbarhed af produkter

SolidWorks har været fuldstændig fundamentalt for vores arbejde med at øge produkternes kvalitet. Desuden har de årlige opdateringer og forbedringer i softwaren forkortet vores gennemløbstider og været med til at øge holdbarheden af vores produkter.

UDFORDRINGEN

Ullman Dynamics er verdens førende udvikler og producent af ergonomiske sæder til speedbåde, og virksomheden har gennem de seneste 15 år specialiseret sig i sikkerhed og ergonomi i forbindelse med sæder og bådfører-miljøer. Kystbevogtninger, militær og andre organisationer, som bekæmper kriminalitet, foretager overvågninger og udfører redningsopgaver, er de største kunder.

LØSNINGEN

SolidWorks har været grundstammen i Ullmans udvikling af lette, sikre og komfortable sæder til de speedbåde, der anvendes i overvågning, redningsopgaver og bekæmpelse af kriminalitet og terror verden over. Det går nemlig hårdt for sig, når speedbåde fra militær, kystvagter og redningstjenester er på mission på de syv have.

Når bådene synes nærmest at flyve hen over bølgetoppene, er det en sandhed med væsentlige modifikationer. Besætningen på bådene udsættes ved høj hastighed og i høj sø for mægtige kræfter fra bådens sammenstød med havoverfladen. Det giver kraftige fysiske påvirkninger på mandskabet, der udsættes for chok og stød med op til 20 G-påvirkning på kroppen.
Men effekten af de kraftige påvirkninger kan reduceres betydeligt. Ullman Dynamics har således specialiseret sig i at udvikle dæmpede og ergonomiske chok-absorberende sæder til de hurtige både. Det kan for eksempel være såkaldte RIB-både (Rigid (Hull) Inflatable Boat), som er hybrider mellem konventionelle både med fast skrog og gummibåde.

Sæderne anvendes typisk i speedbåde, der bruges af militær, kystvagter og redningstjenester til blandt andet redningsopgaver og bekæmpelse af kriminalitet på havene og dertil af andre typer af professionelle brugere.

Når mandskabet på speedbåden er fastspændt i sæderne, begrænses de fysiske påvirkninger betydeligt. Dermed mindskes belastninger på for eksempel rygsøjlen mulighederne for at besætningen får fysiske skader under sejlads reduceres kraftigt. Samtidig får bådens fører den bedst mulige kontrol med både speedbåden og passagererne.
Foruden de ergonomiske sæder udvikler Ullman Dynamics også aerodynamiske og ergonomiske styre- og kontrolkonsoller til speedbådene samt styresystemer og forskellige former for tilbehør til bådene.

Konstruktion og kommunikation

SolidWorks spiller en central rolle i udviklingen af alle produkterne fra Ullman Dynamics, der i 12 år har anvendt 3D CAD-systemet til både at skabe optimale design og konstruktioner og ikke mindst i sin kommunikation med kunderne blandt skibsværfter verden over.
Ud af virksomhedens ni medarbejdere arbejder to dagligt med SolidWorks. Jonathan Löfgren, der er ingeniør og designer hos Ullman Dynamics siger:
SolidWorks har ikke blot forbedret vores produkter, men været fuldstændig instrumental for vores arbejde med produkternes kvalitet. Desuden har de årlige opdateringer og forbedringer i softwaren forkortet vores gennemløbstider, og været med til at øge holdbarheden af vores produkter.”

Basis for al produktudvikling
Der indgår ingen bevægelige dele i konstruktionen, hvilket er med til at reducere sædernes vægt, øge deres slidstyrke og samtidig gøre dem enkle at montere og vedligeholde.
”Over årene har vi lavet et omfattende udviklingsarbejde, og SolidWorks har været en af hjørnestenene i al vores produktudvikling. Det gælder ikke kun i forbindelse med validering af vores designs, men også til at skabe det komplette produktionsgrundlag. Vi har udviklet fem-seks forskellige sæde-modeller” forklarer Jonathan Löfgren, der er ingeniør og designer hos Ullman Dynamics.

Virksomheden anvender data fra SolidWorks blandt andet som input til glas- og kulfiberstøbning, tyndpladebearbejdning, svejseinstruktioner og støbning af skum-emner. Al montage af produkterne sker hjemme hos virksomheden i Göteborg.

Effektiv kommunikation
”I en konservativ branche, hvor de fleste virksomheder stadig tegner i 2D, har SolidWorks været en meget stor hjælp i forbindelse med kommunikation. 3D-visualiseringer, animationer og andre illustrationer fremstillet med SolidWorks PhotoView 360 og eDrawings indgår i kommunikationen og har været med til at forkorte gennemløbstiderne,” understreger Jonathan Löfgren.

Han peger desuden på, at SolidWorks også hjælper Ullman Dynamics’ kunder til at gennemføre projekter mere effektivt ved at de kan tage udgangspunkt i virtuelle layout-scenarier i form af 3D-visualiseringer og animationer:
”I vores tilfælde er SolidWorks en lige så stor hjælp til markedsføring og salg som til konstruktion og design. Det sparer os for virkelig megen tid,” siger han.

Simulering
Ullman Dynamics anvender også i vid udstrækning simulering med SolidWorks Simulation til at opnå at sæder og andet udstyr opnår den højeste styrke kombineret med den laveste vægt.
”Vægt er en specielt vigtig faktor og vi går altid efter at reducere vægten så meget som muligt uden at gå på kompromis med styrken. Med SolidWorks Simulation har vi forhindret overdimensionering af konstruktionerne og på denne måde holdt den lavest mulige vægt. Det betyder at vi i dag har de letteste produkter på markedet og holder på den måde forspringet til konkurrenterne,” forklarer Jonathan Löfgren.

Blandt de komponenter, hvor virksomheden med succes har anvendt simulering er er ved udviklingen af en fodstøtte, som er et fræst aluminiums-emne. Her er det lykkedes at holde vægten på et minimum samtidig med at styrken af emnet er meget høj.
Også simulering af bevægelser med SolidWorks spiller en stor rolle, forklarer Jonathan Löfgren:
”Jeg simulerer sædernes bevægelsesmønster. Ofte er sæderne monteret i meget smalle cockpits og det er afgørende at der ikke er nogle dele, som kolliderer med hinanden eller med andre ting i cockpittet.”

I dag anvender Ullman Dynamics SolidWorks Simulation Xpress, men overvejer at skifte over til Premium-udgavn, fortæller Jonathan Löfgren:
”Vi har været meget tilfredse med Xpress, men har i flere tilfælde fået løst rigtig avancerede simuleringsopgaver eksternt. Vi vil gerne trække disse opgaver hjem til os selv og løse dem med Premium.”


PDM på trapperne

Indførelsen af SolidWorks Enterprise PDM rangerer højt blandt de næste projekter hos Ullman Dynamics’ udviklingsafdeling, fortæller Jonathan Löfgren:
”Et PDM-system kan hjælpe os til at få en bedre struktur på vores server og gøre det meget lettere at holde styr på forskellige revisioner af designs af komponenter og samlingskonstruktioner.”