Wihuri Oy Technical Trade

SolidWorks har sikret tidsbesparelser i designprocessen
Let at fremstille prototyper

“Vi brugte 3D-modellen til at analysere arbejdsbordets funktion, ergonomi og sikkerhed. Bordets struktur er af sikkerhedshensyn designet til at kunne modstå høje belastninger. SolidWorks har desuden gjort det let at fremstille arbejds- og sikkerhedsmanualer såvel som vedligeholdsinstruktioner og reservedelskataloger.”

UDFORDRINGEN

Wihuri Oy Technical Trade (WOTT) i den finske by Raahe er en division i Wihuri-gruppen, der er et finsk og internationalt industri- og handels-konglomerat grundlagt i 1901. Gruppen beskæftiger i dag omkring 4.900 medarbejdere og anvender SolidWorks i flere af divisionerne.
WOTT sælger maskiner og udstyr til produktion, logistik og værksteder samt køretøjer. Virksomheden importerer blandt andet entreprenørmaskiner, motorer og aggregater fra Caterpillar, lagertrucks og lifte fra Linde, klimaanlæg til køretøjer fra Eberspächer og Finnklima, værktøjer fra Mazak og et bredt udvalg af værktøj og udstyr til bilværksteder.

WOTT har anvendt SolidWorks til udviklingen af et ergonomisk arbejdsbord. Bordet fjerner vanskeligt og farligt arbejde ved vedligehold af hydrauliske cylindre til kæmpestore arbejdskøretøjer.

LØSNINGEN

Det er ofte både besværligt og farligt at udføre vedligehold på hydrauliske cylindre fra kæmpestore entreprenør-køretøjer. Desuden indbærer arbejdet risiko for beskadigelse af cylindrene, da vedligeholdsarbejdet typisk udføres uden ordentligt værktøj.

Dette problem har WOTT løst ved at anvende SolidWorks til at konstruere et ergonomisk arbejdsbord, der gør korrekt adskillelse og samling af cylindrene til en leg.

Ved at anvende 3D CAD-systemet i udviklingen af arbejdsbordet lykkedes det at konstruere en prototype af arbejdsbordet, der var næsten klar til produktion. Nogle mindre ændringer af den grundlæggende konstruktion var dog nødvendige af hensyn til ergonomi, sikkerhed og tilbehør, forklarer Esa Savolainen, der er udviklingsingeniør hos WOTT og har anvendt SolidWorks Premium til udviklingen af arbejdsbordet:
“Men efter de få rettelser har det ikke været nødvendigt at fremstille flere prototyper, hvilket har sparet kostbar tid i udviklingsarbejdet,” siger han.

Arbejdsbordet bevirker, at det bliver let at spænde den store cylinders stempel-møtrik, så tilspændingen er korrekt. Med hensyn til ergonomi sikrer bordet, at cylinderen befinder sig i den rigtige højde under arbejdet, og at der er plads omkring cylinderen til at udføre vedligeholdsarbejdet. Bordet kan også flyttes, hvis der er behov for tilslutning af el.

“Vi brugte 3D-modellen til at analysere arbejdsbordets funktion, ergonomi og sikkerhed. Bordets struktur er af sikkerhedshensyn designet til at kunne modstå høje belastninger. SolidWorks har desuden gjort det let at fremstille arbejds- og sikkerhedsmanualer såvel som vedligeholdsinstruktioner og reservedelskataloger,” fortæller Esa Savolainen.