Lysende god idé indbringer prestigefyldt designpris

 

Godt design kombineret med smart miljøvenlig teknologi. Sådan kan man kort beskrive ideen bag cykellygterne fra det århusianske firma Reelight, der har anvendt SolidWorks til at udvikle alle sine innovative produkter.
Virksomheden har netop vundet en af de mest prestigefulde internationale designpriser, den tyske reddot: ”best of the best”-pris, for sit nyeste produkt  Reelight GO, der er skabt i samarbejde med designbureauet KiBiSi.

Reelight kunne for kort tid siden fejre ti-års fødselsdag. På dagen markerede firmaet, at det på blot ti år er blevet verdens førende leverandør af batteriløse magnet-cykellygter. Lygterne er således solgt i mere end halvanden million eksemplarer verden over. I Danmark sidder lygterne på omkring 40 procent af alle danske cykler. 
To år i træk har Reelight vundet prisen Eurobike Award, som uddeles på verdens største cykelmesse, Eurobike. Begrundelsen for tildelingen af priserne var produkternes bidrag til trafiksikkerhed, miljøvenlighed samt ikke mindst innovation.
Virksomhedens produkter har hidtil udelukkende bygget på en patenteret teknologi, hvor specialdesignede magneter monteret på cyklens hjuleger og på for- eller baggaflen ved induktion genererer den nødvendige elektricitet til at drive lygterne.
Med GO har Reelight udviklet sin første batteridrevne produkt, men magneter spiller stadig en afgørende rolle, idet de sørger for, at lygterne tændes automatisk, når de anbringes i holderen, som sidder på cyklen, og slukker, når de klappes sammen, så de kan puttes i lommen.

”Vi er meget stolte af prisen og vores nye produkt og designprisen viser, at vi har gjort det rigtige ved at udvide vores sortiment til batterilygter,” siger administrerende direktør Kenneth Linnebjerg Reelight.

SolidWorks har de seneste syv år spillet en central rolle for at nå Reelights mål om at være totalt nyskabende inden for design af cykellygter og nye lygte-teknologier, forklarer Kenneth Linnebjerg:
”Samlet set har SolidWorks været med til at sørge for, at vi kan bringe nye og stadigt mere avancerede produkter på markedet hurtigere, og det er en afgørende konkurrenceparameter for os,” fastslår han.
Reelights kinesiske producenter kræver god dokumentation i form af produktionstegninger, for at kunne producere lygterne optimalt. Virksomheden anvender SolidWorks til både udviklingen af sine produkter og generering af den tilhørende tekniske dokumentation. Dermed undgår firmaet alle de tidskrævende fejl, som ville kunne opstå i kommunikationen med underleverandørerne, hvis dokumentationen var utilstrækkelig, forklarer Kenneth Linnebjerg og tilføjer:
”CAD-softwaren øger desuden vores effektivitet i produktudviklingen blandt andet ved automatisk at levere de filer, der er grundlaget for for kunne få fremstillet prototyper hos prototypebureauer med 3D-print.” 
Kenneth Linnebjerg understreger endvidere, at SolidWorks har spillet en nøglerolle i bestræbelserne på at rationalisere designprocessen hos Reelight. CAD-systemet gør det blandt andet muligt at genbruge komponenter fra eksisterende produkter i nye produkter, og samtidig at lave ret præcise estimater af kostpriserne for nye produkter.