#SWW17: The New – The Next – The Never Before

 

Et tilbageblik på SOLIDWORKS World 2017300-300_michaels
Michael P. Skytte

Sidder du som virksomhedens CAD og/eller PDM administrator eller superbruger og har svært ved at få placeret nogle af de SolidWorks udfordringer, spørgsmål eller frustrationer du har, så er SOLIDWORKS World lige det rigtige sted for dig.

Læs med her, hvor jeg tager dig med på en guidet tur til årets største SolidWorks begivenhed:

 

I år blev SOLIDWORKS World for første gang afholdt i Los Angeles på L.A. Convention Center med over 6000 deltagere. Mange af disse er støder ind i de samme daglige udfordringer som dig og dermed kender den hverdag, du arbejder under. På SolidWorks World er du ikke længere én ekspert blandt få, men en ekspert blandt mange, så du kan lukrere på andres erfaring og viden, rejse spørgsmål og netværke.

CAD Manager Boot Camp

I år havde jeg fornøjelse at deltage i SolidWorks World i Los Angeles. Selve brugerkonferencen varer 3 dage (3½ hvis du er rigtig nørdet tekniker og gerne vil have det hele med). Om søndagen, hvor deltagerne registreres til konferencen, afholdes nemlig også CAD Manager Boot Camp: en 4 timer lang seance, som er et must for enhver CAD Administrator med respekt for sig selv, samt SOLIDWORKS Certificering session til dem der vil prøve kræfter med CSWA, CSWP eller CSWE.sww2

Normalt starter det hele ved middagstid, men pga. Super Bowl startede vi i år allerede klokken 9.00 om morgenen – men hvad betyder det, når man alligevel er vågen pga. jetlag…

Bagefter var det tid til Super Bowl Party med storskærme og boder med mad og drikke, så man havde mulighed for at følge kampen og Patriots’ forrygende comeback over Falcons, samtidig med at man gik rundt i Partner Pavilion området.

 

Partner Psww3avilion

Partner Pavilion er området, hvor SolidWorks Partnere viser deres produkter frem: Her er alt fra software til 3D scannere og 3D printere, og samtidig har SolidWorks en meget stor stand, hvor deres tekniske eksperter svarer på spørgsmål om alt fra sheet metal til komplekse Non-Lineære styrkeberegninger.sww4

Virtual (VR), Augmented Reality (AR) og 3D Print med fokus på produktion var i år de store trends i Partner Pavilion.

VR og AR er efterhånden blevet så godt og er kommet ned i en pris, så det er blevet interessant for selv mindre virksomheder at kigge på de muligheder, det kan give dem.

3D Print har været hot længe, primært som små desktop-printere hjemme hos de mest nørdede af os, men trenden går nu imod print direkte til produktion (additive manufacturing), for printerne kan nu printe i en kvalitet og til en pris, hvor det virkelig er interessant for alle at kigge på.

En af mine absolutte favoritter indenfor 3D Print er Markforged, der leverer en 3D Printer pakke (software, hardware og service), som ikke kun gør det let at komme i gang med at 3D printe, men også at 3D printe i en kvalitet og styrke, hvor emnerne kan bruges til andet end bare føle-/skuemodeller.

Generelt ser jeg en tendens til, at CAD modellerne fra udviklingsafdelingen oftere og oftere bliver brugt i resten af virksomheden – til salgskonfigurering, når en løsning skal præsenteres overfor en kunde, marketing bruger modellen til at skabe fotorealistiske billeder af produkterne, over CNC bearbejdning inkl. overfladebehandling og tolerancer læst direkte fra 3D modellen til montage, der bruger en interaktiv version af modellen til montage og servicering.

 

#SWW17 Dag 1

Mandag skydes selve konference officielt i gang. Dette gøres med en General Session, hvor alle samles i den ”store sal” til en fælles velkomst. Som noget nyt i år har man prøvet med en rund scene, så flere fra publikum kunne komme tættere på scenen.

I starten var udfordringen at finde ud af, hvor man skulle kigge hen – skulle man holde fokus på scenen eller en af de 5 enorme skærme? Men efter et stykke tid virkede det ganske naturligt og fungerede faktisk rigtig godt.

Samtidig fik vi (publikummet) øvet bølgen hver dag, inden de første gik på scenen.

sww5

 

Mandagens General Session startede med en velkomst af Gian Paolo, SolidWorks’ CEO. Der gik dog ikke længe før det hele blev forvandlet til et trylleshow, hvor Illusion Projects Inc., der bruger SolidWorks til at lave udstyr til tryllekunstnere, viste noget af det udstyr, de laver. Et splitsekund senere stod den amerikanske illusionist Justin Fiom på scenen og spurgte Gian Paolo, om han ville betro sit liv til udstyr, der er udviklet i SolidWorks. Inden Gian fik set sig om, var han spændt fast til en rundsav og ved at få savet hovedet af! Heldigvis var det kun en illusion, og der har sikkert også været en generalprøve inden hele showet gik i gang, men det ville godt nok gibbe i mig, hvis sådan en savklinge skulle køre så tæt forbi min hals.

Trylleshowet blev efterfulgt af rock, hvor Paul Reed Smith og Jon Wasserman fra PRS Guitars (selvfølgelig også en SolidWorks kunde) fortalte om deres samarbejde med Mark Tremonti, guitaristen fra Alter Bridge og Creed for at udvikle den ultimative el-guitar.

sww23

 

Traditionen tro løftede SolidWorks også sløret lidt for, hvad vi kan forvente fra SolidWorks i løbet af det næste år.

SolidWorks vil bl.a. i løbet af 2018 introducere SolidWorks CAM, et 2½ akse fræse- og drejeprogram udviklet i fællesskab med Geometric. SolidWorks CAM vil supportere MBD og dermed kunne
læse geometriske tolerancer og overflade-ruhed direkte fra 3D modellen.sww8
Og topology til optimere 3D modeller i forhold til styrke, materialeforbrug, fremstillingsproces mm.

sww24

Break Out Sessions

Efter General Session stod resten af dagen Break Out Sessions, hvor vi vælge mellem alt fra Best Practice for installationer til tips og tricks indenfor et hav af emner og workshops i mulige kommende funktioner i SolidWorks. Det var bare at vælge et emne og lade sig fylde med viden.

 

CSWE event

Traditionen tro er alle, der er CSWE (Certified SolidWorks Expert), inviteret til et eksklusivt arrangement mandag aften. Pt. er der world-wide ca. 230.000 brugere med en eller anden form for SolidWorks certificering. Heraf har lidt under 42.000 en CSWP, og kun omkring 2800 har en CSWE certificering.

Med en CSWE tilhører du dermed en meget eksklusiv skare af SolidWorks brugere, som SolidWorks  hvert år honorerer ved at holde fest kun for dem.sww9

Vi blev udstyret med et specielt armbånd, der gav adgang til festen og en T-shirt, hvor man kunne krydse af hvilke certificeringer man havde taget for få sin CSWE certificering. Jeg overvejede et
øjeblik, om jeg skulle sætte et stort flueben hen over hele ryggen af T-shirten, men begrænsede mig så til kun at sætte ”små” flueben.

Ta’ endelig fat i os, hvis vil du vide mere om hvordan du kan blive certificeret.

 

Festen blev afholdt i The Belasco Theatre, et gammelt teater bygget i 1920’erne, som nu fungerer som spillested og danseklub.

sww10

Her blev vi trakteret med alt det ”finger food” vi kunne spise, alle de øl og drinks vi kunne drikke, og al den live musik vi orkede at høre på.

Og efter devisen ”Når vi hygger allermest” blev festen lukket ved 23-tiden, så alle havde mulighed for at komme tilbage til deres hotelværelser og være klar til dag 2 af konferencen.

 

#SWW17 Dag 2

Dag 2 startede ligesom dag 1 med en General Session, i dag med fokus på uddannelse, skoler og iværksætteri.sww11

SolidWorks har meget fokus på at gøre det interessant for unge allerede i en tidlig alder at interessere sig for ingeniørfaget, og med tidligt mener jeg: så snart børn kan håndtere en computer. SolidWorks har skabt en række små programmer (apps) du kan tilgå via hjemmesiden www.swappsforkids.com.

Her findes små værktøjer til at gemme ideer, modellere og style dem og meget mere. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en konto og så er du i gang. Og ja, jeg har også en konto på siden – ”Apps for kids” ikke kun er til børn, men også til barnlige sjæle.

sww12Der blev afholdt ”Robo Rumble” hvor ingeniør-interesserede unge dystede mod hinanden med hver deres dræberrobot, som de selvfølgelig selv havde konstrueret og bygget. Det lød høje brag, og gnister føj gennem arenaen sammen med afrevne dele fra de forskellige robotter. Selv den mest avancerede robotplæneklipper vil blegne mod de dræbermaskiner, vi fik præsenteret.

Hvis du sidder med en lille iværksætter i maven er ”SOLIDWORKS for Entrepreneurs” programmet lige noget for dig. Det er skabt for at give nyetablerede virksomheder et teknologisk boost og en mulighed for at etablere sig på markedet. På vores hjemmeside kan du se, hvad det kræver at få adgang til programmet.

Efter General Session stod dagen igen på masser af Break-Out-Sessions med nye tips og tricks og netværk.

Paramount Pictures Studios

Aftenen foregik i Paramount Picture Studios, hvor SolidWorks havde inviteres alle deltagere på SolidWorks World 2017 til masser af mad og drikke med musik og underholdning.

sww13

Arrangementet blev afholdt i et område af Paramount Pictures Studios, som er opbygget som en bydel i New York, så facaderne ligner rigtige huse men bygningerne er helt hule indvendig.

Desværre regnede det det meste af aftenen, så området var overdækket med pavilloner. Til gengæld havde vi mulighed for være inde bag boligfacaderne, hvor der var stillet masser af arkadespil, billardborde, bordfodbold mm til fri afbenyttelse.

#SWW17 Dag 3

General Session på 3. og sidste dag er der mange, der ser frem til. Det er her SOLIDWORKS løfter sløret for nogle af de nyheder, der kommer i næste version af SolidWorks.

Her et par stykker af mine favoritter:

Pen Sketching: Brug en pen eller stylus til at tegne en frihåndssketch.

sww14

Ny Assembly Performance dialog, som giver dig overblik over hvilke komponenter der fylder mest og koster mest performance.

sww15

 

Ny home screen når du starter med en ny eller eksisterende part, samling eller tegning, der giver endnu mere overblik og information.

sww16
Large Assembly: Bedre udnyttelse af large design review, som gør det muligt at håndtere store samlinger endnu nemmere og hurtigere.

sww17

Model Mania

Det er også her, vinderen af Model Mania offentliggøres. Model Mania er et tilbagevendende event, hvor der dystes om, hvem der hurtigst kan modellere en given opgave op.

Det foregår ved, at du får udlevet en tegning, som du skal modellere op så hurtig som muligt. Du må kigge på tegningen så længe du vil, men når du starter parten, så tæller tiden. Opgaven er så modellere parten op så smart som muligt og forudse hvilke ændringer der evt. kan komme. Når du er færdig med at modellere parten op, og du er sikker på, at den er konstrueret 100% rigtigt, så får du nemlig udlevet en ny tegning med ændringer, der skal laves på parten.

Det kan lyde som en nem opgave, og den hurtigste klarede det på lidt over 10 minutter, men når du ikke sidder ved din egen computer med din egen opsætning og er under tidspres, så kan det godt være en udfordring.

Du kan jo selv prøve og evt. udfordre dine kollegaer.

Første tegning:

sww18

 

Ændringen:

sww19

 

Og nu ikke noget med at snyde og se på ændringen inden du har tegnet første fase!

Herefter blev alle sluppet løs på 3. og sidste dag med Break-Out-Sessions.

Reseller Award Dinner

sww20Sidste aften inviterer SolidWorks alle forhandlere til Award Dinner. Her hyldes de personer og forhandlere, der har opnået de bedste resultater i løbet af 2016 indenfor salg, support og teknik.

Jeg modtog allerede i 2009 min Elite AE (Applications Engineer) Award/Titel, en once in a lifetime pris, men det afholdte mig bestemt ikke fra at fejre mine kollegaer og glæde mig over de priser, vi fik for den fælles indsats, vi har ydet i PLM Group i 2016.

Og det blev da også til lidt over 1 meter priser for PLM Group igen i år.

Efter #SWW17

Dagen efter var store hjemrejsedag for de fleste af mine kollegaer, men vi var 3, der benyttede chancen for at forlænge rejsen med et par dage og opleve lidt mere af Los Angeles og omegn.

Jeg har været i USA et par gange efterhånden (sidste gang var i 2008), men jeg synes stadig det er et spændende land, bare fordi det er så meget anderledes end lille Danmark.

Det er jo begrænset, hvor meget man kan nå på 3 dage, men vi havde planlagt lidt forskelligt, vi gerne ville se.sww21

  • Venice Beach & Santa Monica Pier
  • Griffith Park & Observatorie
  • Hollywood Walk of fame

Desværre var vejret ikke det bedste, kun 10-15 grader, meget overskyet og regnvejr.

Som du kan se på billederne af Venice Beach og Santa Monica Pier var der så meget havgus, at man knap nok kunne se vandet.

Griffith Park og Observatorie var ikke bedre, vi kunne kun lige skimte Hollywood skiltet i disen.

Så i stedet for at opholde os i Los Angeles lejede vi dagen efter en bil og kørte nordpå. Det var en rigtig god beslutning, for vi skulle ikke meget nord for LA før vi havde blå himmel og solskin, og vi endte med at tage på Road-Trip hele vejen til Santa Barbara med frokoststop i Malibu.

På sidstedagen fik Venice Beach en ekstra chance, og her var det gode vejr endelig nået til LA, så vi fik frokost i Santa Monica, inden vi sagde farvel til LA for denne gang og hoppede på en flyver tilbage til Danmark.

sww22

 

Har du fået blod på tanden og tænker ”Det der SolidWorks World lyder sgu spændende, det vil jeg gerne deltage i”, så ta’ endelig fat i os.

Vi ses forhåbentlig til #SWW18 næste år! (Se her hvordan du overtaler chefen til at lade dig komme med)

 

Mange hilsner,

Michael Skytte